11/12/2016 01:20:00 μ.μ.
0

Μέλη της  Ελληνικής Ορνιθολογικής εταιρείας  παρατηρούν ένα σπάνιο είδος πάπιας στην Αργολίδα, Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016.Η πουπουλόπαπια είναι ένα είδος πτηνού μεγάλου μεγέθους ευρέως διαδεδομένο. Ζει κατά μήκος της ακτής της Λευκής Θάλασσας  και στην Αγγλία και έχει σχεδόν εξαφανιστεί εξαιτίας του κυνηγιού και της θήρευσης των αυγών  της από τον άνθρωπο. 

Προκειμένου να προστατευτούν οι πουπουλόπαπιες κατά την περίοδο της αναπαραγωγής τους  και κατά την ανάπτυξή τους, απαγορεύτηκε  βάσει κανονισμών η θήρευση, η αλιεία και οι επισκέψεις σε αυτές τις περιοχές που ζει. Την περίοδο αυτή ο πληθυσμός του είδους στη Λευκή Θάλασσα υπερβαίνει τα 5.000-8.000 άτομα, αριθμός μεγαλύτερος από αυτόν που υπήρχε στις αρχές του 20ου αιώνα. 

Στην Πελοπόννησο έχει καταγραφεί τρεις φορές ,την πρώτη το 1905 ,το 1968 και το 2016. Πρόκειται για ένα αρκετά σπάνιο είδος πάπιας και μέλη της  Ελληνικής Ορνιθολογικής εταιρείας  ήρθαν στο Ναύπλιο για να παρατηρήσουν και να καταγράψουν την Πουπουλόπαπια.  --
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.