11/25/2016 03:38:00 μ.μ.
0
«Το κίνημα που αλλάζει την Πελοπόννησο είναι η παράταξη της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί αυτή αλλάζει την Πελοπόννησο, και όχι οι δήθεν «επαναστατικές» δυνάμεις που χαρακτηρίζονται από συντηρητισμό και φοβικά σύνδρομα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη θετική γνωμοδότηση επί της ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016.

Πλήρη αποδόμηση του «μύθου» της αντιπολίτευσης και εκτενή αναφορά στα διαχρονικά ψεύδη που ακούγονται γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων και το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου έκανε στη συνέχεια ο κ. Πέτρος Τατούλης επισημαίνοντας κατ’ αρχήν ότι ο νέος ΠΕΣΔΑ προβλέπει αποκεντρωμένη διαχείριση, όπως το ίδιο προέβλεπε και ο παλιός ΠΕΣΔΑ του 2010. «Είναι όμως επίκαιρος γιατί για πρώτη φορά στη χώρα, είχε ενσωματώσει την κοινοτική οδηγία. Για το λόγο αυτό μπορούσε να στηρίξει τη ΣΔΙΤ και για το λόγο αυτό μπορούσε να εξασφαλίσει πόρους από το ΕΣΠΑ, όπως και έκανε η Περιφερειακή αρχή με 68,5 εκατομμύρια ευρώ.»

Ο ΦΟΔΣΑ ανέθεσε την ευθύνη της ολοκληρωμένης διαχείρισης στην Περιφέρεια

Την ευθύνη για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων δεν τη ζήτησε η Περιφέρεια, αλλά της την ανέθεσαν οι Δήμαρχοι και ο ΦΟΔΣΑ λόγω της αδυναμίας τους, ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης και υπογράμμισε ότι «εμείς προστρέξαμε στο αίτημα αυτό και δώσαμε λύση, τη μοναδική λύση μετά από δεκαετίες».

«Μας κατηγορεί η αντιπολίτευση ότι δεν συνεννοηθήκαμε με τους Δημάρχους. Ένας Δήμαρχος, χαρακτηριστικά, που μας κατηγορεί για αυτό ήταν υπέρμαχος του σχεδίου μας, είχε υπογράψει τον προηγούμενο ΠΕΣΔΑ και ήταν μάλιστα ο Αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ που μας ανέθεσε την αρμοδιότητα» τόνισε ο κ. Τατούλης και σχολίασε το έλλειμμα δικαιοσύνης στην επιβολή ποινών σε όσους διαχειρίζονται παράνομα τα απορρίμματα. «Σε αντίστοιχη περίπτωση στην Αγγλία τιμωρούνται με βαρύτατες ποινές όχι μόνο όσοι συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω, αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται».

«Απόλυτα διαφανής ο διεθνής διαγωνισμός της Περιφέρειας» 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.