11/02/2016 10:09:00 π.μ.
0


Στις αρχές Οκτωβρίου ξεκίνησε το πρόγραμμα «Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εργαλεία Γνώσης. Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών» που προσφέρει το ΚΕΣ για έκτη συνεχή χρονιά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου, γυμνασίου και λυκείου. Αποσκοπεί στην εισαγωγή των μαθητών στις σύγχρονες ψηφιακές μεθόδους με τις οποίες μεταδίδεται η γνώση από ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως το Harvard και το ΚΕΣ. Περιλαμβάνει πλοήγηση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του Κέντρου και επεξήγηση του τρόπου λειτουργίας της και προσαρμόζεται στις ηλικίες των μαθητών. Για τους μαθητές λυκείου οι οποίοι έχουν ήδη παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο, προσφέρεται και δεύτερος, πιο εξειδικευμένος κύκλος εισαγωγής στη μεθοδολογία αξιοποίησης ψηφιακών πηγών.

Κατά τη σχολική χρονιά 2016–2017 οι επισκέψεις πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή, μετά από συνεννόηση με το ΚΕΣ, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των μαθητών και σχολείων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.