11/15/2016 01:45:00 μ.μ.
0

Χαιρετισμούς και συγχαρητήρια απέστειλε από το Ηράκλειο όπου παρουσιάζει το βιβλίο του ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Γιάννης Μανιάτης, για την πρωτοβουλία της ανοιχτής διαβούλευσης του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Ασίνης.

Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι είχε τη δυνατότητα σε πρώιμο στάδιο να στηρίξει χρηματοδοτικά τα Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής, και με την ιδιότητα του μηχανικού του ακαδημαϊκού που διδάσκει αντίστοιχα θέματα στο Πανεπιστήμιο, αλλά και του Υπουργού που άσκησε πολιτικές για όλη τη χώρα στα συγκεκριμένα θέματα, φρόντισε να κάνει "2 συνοπτικές γενικού χαρακτήρα παρατηρήσεις", ενώ δήλωσε ότι στηρίζει την ολοκλήρωση του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Ασίνης:
  1. Τα Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. αποτελούν πολύ σπουδαίο εργαλείο ανάπτυξης που μπορούμε συλλογικά να αξιοποιήσουμε, προκειμένου να ξεπεράσουμε ένα μεγάλο αριθμό προβλημάτων που σχετίζονται με την τοπική ανάπτυξη των χωριών μας. Η ανάπτυξη αυτή σε τοπικό επίπεδο αποτελεί τη μοναδική λύση για να προσελκύσουμε μικρές επενδύσεις, να αναβαθμίσουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να φέρουμε νέα έσοδα στις τοπικές κοινωνίες. Αυτά μάλιστα με ολιστικό τρόπο, ώστε να μην συγκρούονται μεταξύ τους.
  2. Με δεδομένα τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της οικοδομής στη χώρας μας και την ανύπαρκτη σήμερα ανάπτυξή του, θεωρώ πως οι οργανωμένες μορφές δόμησης, όπως είναι οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί, οι ιδιωτικές πολεοδομήσεις, οι ΠΕΡΠΟ, κ.ά. αποτελούν μια σημαντική αναπτυξιακή διέξοδο που συνεισφέρει στην τοπική ανάπτυξη με σεβασμό όλων των απαραίτητων κοινωνικών και περιβαλλοντικών προδιαγραφών.
"Ανεξάρτητα από επιμέρους παρατηρήσεις, στηρίζω όλες τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Ασίνης, όσο και τη δημόσια διαβούλευση που υλοποιείται σήμερα, προκειμένου να διαμορφώσουμε μια τελική πρόταση που θα μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Θα είμαι δίπλα με όλες μου τις δυνάμεις μέχρι την οριστική έγκριση του Σχεδίου από το αρμόδιο Υπουργείο", ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.