11/18/2016 04:34:00 μ.μ.
0
 Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου συναντήθηκαν εκπρόσωποι του Δικτύου Δήμων Νήσων Αττικής.  Για πρώτη φορά πρόγραμμα ολοκληρωμένης αγροτικής και τοπικής ανάπτυξης στους Δήμους ΠΕ Νήσων Αττικής.

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου Ευάγγελο είχαν σήμερα εκπρόσωποι του νεοσύστατου Δικτύου Νήσων Αττικής με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ./Δήμαρχο Αίγινας κ. Δημήτρη Μούρτζη. Στην συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, άλλα μέλη του Δ.Σ. και ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού, κ. Νίκος Βάγιας. Επίσης στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.
 Τα μέλη του Δικτύου ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την εμπιστοσύνη του Υπουργείου στο νεοσύστατο Δίκτυο και τον διαβεβαίωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια να υλοποιήσουν ένα από τα καλύτερα προγράμματα την περίοδο 2014-2020.
Ο Υπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το σύνολο των πολιτικών του Υπουργείου για την ανάπτυξη της Υπαίθρου,  συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τα Νησιά καθώς και για το σημαντικό ρόλο των τοπικών προγραμμάτων CLLD και τον ρόλο των Ομάδων Τοπικής Δράσης για την ωρίμανση των μικρών δημοσίων έργων που υποστηρίζουν την αγροτική ανάπτυξη.
Για τον σκοπό αυτό το Υπουργείο θα εξετάσει την δυνατότητα ωρίμανσης των έργων μέσα από τις διαδικασίες ένταξής τους με επιλέξιμη δαπάνη την μελέτη αλλά και από την Τεχνική Βοήθεια του προγράμματος.
 Επίσης ενημέρωσε τον Δήμαρχο της Αίγινας ότι η καλλιέργεια της φιστικιάς εντάχθηκε στην διασυνδεδεμένη ενίσχυση και θα δοθεί έτσι η δυνατότητα ενισχύσεων στους παραγωγούς.
Τέλος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της νησιωτικότητας στις ευρωπαϊκές πολιτικές και χαρακτήρισε πολύ σημαντική την ίδρυση του Δικτύου των Νήσων και την συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα που είχε μία από τις καλύτερες επιδόσεις την προγραμματική περίοδο που έκλεισε και μία από τις πρωτιές στην νέα προγραμματική περίοδο.
Δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφτεί την περιοχή παρέμβασης ξεκινώντας από τα Κύθηρα, την Αίγινα και την Τροιζηνία, που έχουν σημαντική αγροτική παραγωγή.
 Το Δίκτυο με την επωνυμία «Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής» και διακριτικό τίτλο «Ο.Τ.Δ. Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής» αφορά στη συγκρότηση της τοπικής εταιρικής σχέσης των Νησιών της Αττικής, μέσω της οποίας σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί η τοπική αναπτυξιακή στρατηγική για το CLLD 2014 – 2020 με τίτλο: «Πολιτισμός & Περιβάλλον "Εν Πλω"». 
Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσει η 9μελής Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος (ΕΔΠ), Πρόεδρος της οποίας είναι ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης και Αντιπρόεδρος ο κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων.Εταίροι του Δικτύου Συνεργασίας Νήσων Αττικής είναι:

οι Δήμοι των Νήσων του Νομού Αττικής (Δήμος Αίγινας, Δήμος Κυθήρων, Δήμος Πόρου, Δήμος Σαλαμίνας, Δήμος Σπετσών, Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων, Δήμος Ύδρας, Δήμος Αγκιστρίου)

η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. Ο.Τ.Α.

το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων

ο Αγροτικός Σύλλογος Επαρχίας Αίγινας

ο Εξωραϊστικός και Αθλητικομορφωτικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου «Η ΑΡΣΙΝΟΗ»

ο Σύλλογος «Φίλοι Φιστίκι ΦΕΣΤ»

η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ»

η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΕΚΦΡΑΣΗ»

το Σωματείο Επαγγελματιών Ψαράδων Νήσου Κυθήρων «Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ»

ο Εμπορικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Σπετσών

η Ένωση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων Αγ. Πελαγίας Κυθήρων

ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης»Σκοπός του Δικτύου είναι η συνεργασία των παραπάνω Φορέων προκειμένου να αποτελέσουν μια Ομάδα Τοπικής Δράσης Νήσων Αττικής για την προετοιμασία, την κατάρτιση της τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής και την υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος CLLD 2014-2020, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιοχή Νήσων Αττικής. Οι σκοποί του Δικτύου μπορούν να συμπεριλάβουν και τον σχεδιασμό και υλοποίηση και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων (LIFE, INTEREG, URBAN κλπ), καθώς και την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών του Δικτύου με άλλες νησιωτικές περιοχές καθώς και περιοχές για την ολοκληρωμένη αγροτική και αστική ανάπτυξη.Η περιοχή παρέμβασης, που θα υλοποιηθεί το Τοπικό Πρόγραμμα, αφορά τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, στο σύνολό τους, και συγκεκριμένα:Δήμοι

Πληθυσμός


Δήμος Αγκιστρίου

1.142


Δήμος Αίγινας

13.056


Δήμος Κυθήρων

3.973


Δήμος Πόρου

3.993


Δήμος Σαλαμίνας

39.283


Δήμος Σπετσών

4.027


Δήμος Ύδρας

1.948


Δήμος Τροιζηνίας

7.143


Σύνολο

74.651

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του πολυταμειακού Τοπικού Προγράμματος CLLD των Νήσων Αττικής (Πολιτισμός & Περιβάλλον "Εν Πλω"), τις κατηγορίες ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα επενδυτικών σχεδίων και προτάσεων που θα στηριχτούν και τις διακρατικές και διατοπικές συνεργασίες, μπορείτε να δείτε εδώ και στην ιστοσελίδα του Δικτύου.Ο Πρόεδρος του Δικτύου

Δημήτρης ΜούρτζηςΔίκτυο Συνεργασίας Δήμων

Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής

Δ/νση:Γαλατάς Τροιζηνίας, Τ.Κ. 22300

Τηλ:27570-22807, 22980-42211-43738

Fax: 27570-22246, 22980-427440

e-mail: info@parnonas.gratticaislandsnetwork@gmail.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.