11/10/2016 09:38:00 π.μ.
0

Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου για την διαβούλευση που αφορά τον Περιφερειακό Σχεδιασμό.
Ο Περιφερειακός σχεδιασμός πρέπει να συνάδει με τον Εθνικό Σχεδιασμό και τις επι μέρους ιδιαιτερότητες. Γι αυτό το λόγο οι Δήμοι εκπόνησαν τα Τοπικά Σχέδια διαχείρισης, που ενσωμάτωσαν στον προτεινόμενο Περιφερειακό Σχεδιασμό στην ολομέλεια του ΦΟΔΣΑ ομόφωνα
Ο Δήμος Ερμιονίδας έχει υλοποιήσει την διαχείριση της μεταβατικής περιόδου (Διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, μηχ. ανάκτηση,κομποστοποίηση και επέκταση άλλων ρευμάτων) και κατέθεσε την μελέτη για έγκριση απο τον Μάρτιο για το Δημοτικό Πράσινο Σημείο, ΣΜΑ και μονάδα Κομποστοποίησης. Εκκρεμεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η τελική υπογραφή. Απαραίτητες προυποθέσεις είναι. Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια να αδειοδοτήσουν τα Πράσινα Σημεία, τους ΣΜΑ και να χωροθετήσουν τους ΧΥΤΥ.
Επίσης να προχωρήσουν άμεσα στην υπογραφή των συμβάσεων για την δημιουργία μονάδων ολοκληρωμενης διαχείρισης, με κριτήρια και όρους που να μπορούν οι Δήμοι να ανταποκριθούν και να μην επιβαρύνουν υπέρμετρα τους δημότες.
Πρέπει ο ΦΟΔΣΑ(φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων) να εφαρμόσει τις αρμοδιότητες που του δίνει η νομοθεσία και οι Δήμαρχοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Χωρίς αυτες τις προυποθέσεις δεν δύναται να υλοποιηθεί κανένας Περιφερειακός Σχεδιασμός.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.