11/05/2016 09:31:00 π.μ.
0
Στην Ευρω-Αραβική Σύνοδο "EU-Arab World Summit" (Μέγαρο Μουσικής), παρουσίασα τις θέσεις μας για την Ελλάδα που μπορεί να γίνει ενεργειακός κ μεταφορικός κόμβος. Χρειάζεται εμπιστοσύνη, διαφάνεια, συνέχεια, συνέπεια και κίνητρα για τους επενδυτές χωρίς "τρικλοποδιές" υπουργών. Ένα νέο επιτελικό κράτος χωρίς γραφειοκρατία που να "γεννάει" δουλειές για τον ιδιωτικό τομέα.
Οι ισχυροί ελληνοαραβικοί δεσμοί φιλίας να μετατρέψουν τη Μεσόγειο από φράγμα που χωρίζει, σε γέφυρα που ενώνει. Κοινοί μας αντίπαλοι η οικονομική αστάθεια, η τρομοκρατία, το προσφυγικό, η κλιματική αλλαγή. Σύμμαχοί μας οι περιφερειακές ενεργειακές συνεργασίες, οι ΑΠΕ, οι αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου, η εξοικονόμηση ενέργειας, που δημιουργούν πλούτο και νέες θέσεις εργασίας.
Θεμελιώσαμε την υλοποίηση του TAP, του EASTMED, του IGB/Κάθετος Ενεργειακός Διάδρομος Ανατολικών Βαλκανίων, του FSRU Αλεξανδρούπολης, της αναβάθμισης Ρεβυθούσας. Τα σημαντικά ελληνικά κοιτάσματα Υδρογονανθράκων νέα εθνική πηγή πλούτου και γεωπολιτικής αναβάθμισης. Η κυβέρνηση να πάψει να "κοιμάται" όπως κάνει για 18 μήνες.
Η χώρα να μετατραπεί σε βάση στήριξης υποδομών για αγωγούς κι έρευνες υδρογονανθράκων αφού διαθέτει 2 σύγχρονα διυλιστήρια, ναυπηγεία, βαριά μεταλλική βιομηχανία, εξειδικευμένο προσωπικό.
Η Ελλάδα μπορεί. H κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε θέλει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.