11/21/2016 04:29:00 μ.μ.
0
Ενωτική παρουσία και σεμνότητα χαρακτήριζαν τον Κωστή Στεφανόπουλο,
δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής στη νέα εκπομπή Πρωινή Ανάγνωση
της Τηλεόρασης της Βουλής

«Η πολιτική μας ζωή είναι πολύ πιο φτωχή σήμερα, γιατί ο Κωστής Στεφανόπουλος είχε δύο στοιχεία τα οποία δημιούργησαν “σχολή”, αφήνοντας ένα θετικό αποτύπωμα μέσα στο πολιτικό σκηνικό του τόπου. Στα στοιχεία αυτά μπορεί κανείς να αναφέρεται και μέσω αυτών να ανανεώνει ουσιαστικά, δημιουργικά την πολιτική ζωή». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, κληθείς να σχολιάσει τι σημαίνει η απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας για την πολιτική ζωή της χώρας, στην πρεμιέρα της εκπομπής  Πρωινή Ανάγνωση,της   νέας καθημερινής ενημερωτικής ζώνης του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής.                                                                                                                                             
 Όπως ανέλυσε ο Πρόεδρος της Βουλής, «το ένα στοιχείο είναι ότι ο Κωστής Στεφανόπουλος είχε μια πολιτική παρουσία -και λόγω πολιτικής εμπειρίας- που ένωνε και συνέθετε, αντί να διχάζει ή να περιθωριοποιεί απόψεις, πρόσωπα ή δυνάμεις. Και εδώ φαίνεται το πόσο μεγάλη σημασία έχει η αξιοποίηση πολιτικών στελεχών που έχουν περάσει διά πυρός και σιδήρου μέσα στην πολιτική, έχουν καταξιωθεί και έχουν αυτή την εμπειρία, έναντι άλλων, λαμπερών κοινωνικά, ας πούμε, θετικών προσώπων και προσωπικοτήτων, που κατά καιρούς θεωρείται ότι θα μπορούσαν με την παρουσία τους να αποτελούν το σημείο κοινής αναφοράς όλων. Δεν αρκεί αυτό. Αυτή η πολιτική εμπειρία διά του Κωστή Στεφανόπουλου, με κορυφαία, αν θέλετε, τη στιγμή του λόγου του στην επίσκεψη Κλίντον, έδωσε το κάτι επιπλέον: μια πολιτική ουσία σε αυτή την ενωτική διαδικασία.  Και το δεύτερο στοιχείο, στο οποίο εγώ προσωπικά αποδίδω πάρα πολύ μεγάλη σημασία, διότι λείπει ομολογημένα ή ανομολόγητα από την πολιτική ζωή του τόπου, είναι η σεμνότητα και η ταπεινότητα. Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Ούτε μπορείς να προσποιηθείς, ούτε μπορείς να εκπαιδευτείς σε αυτό, ούτε οι επικοινωνιολόγοι μπορούν να σε βάλουν σ’ ένα τέτοιο καλούπι αν δεν το’ χεις μέσα σου, αν δεν το εκπέμπεις. Το εξέπεμπε ο Στεφανόπουλος, το αναγνώρισε όλος ο κόσμος κατά τη διάρκεια της θητείας του, και μετά και πριν, και αυτό είναι σοβαρότατη παρακαταθήκη. Είναι ένα μήνυμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις όλου του πολιτικού φάσματος».     

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.