11/23/2016 04:55:00 μ.μ.
0

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην γενική απεργία της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου και στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, απεύθυνε σε συνέντευξη τύπου το Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ. 

Χαρακτηριστικά έγινε αναφορά στην κατά 370.000 μείωση των δημοσίων υπαλλήλων από το 2011. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, το 2011 ο αριθμός ανερχόταν σε 936.000, ενώ σήμερα μαζί με τους ένστολους είναι 567.000. Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ θέλησαν να καταδείξουν τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε καίριους τομείς του δημόσιου τομέα και να αιτιολογήσουν το αίτημα τους για ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κυρίως στο χώρο της Υγείας της Παιδείας των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Το κάλεσμα απευθύνεται, παράλληλα, στη Γ.Σ.Ε.Ε., στα Εργατικά Κέντρα και στα Σωματεία του Ιδιωτικού Τομέα και τους προτείνει η 24η Νοεμβρίου 2016 να είναι ημέρα Πανεργατικής Απεργίας. Απευθύνεται, επίσης, στις οργανώσεις των επιστημόνων, επαγγελματιών και συνταξιούχων και τους προτείνει η 24η Νοεμβρίου 2016 να είναι ημέρα Παλλαϊκής κινητοποίησης για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών.


ΠΑΜΕ


Κάλεσμα προς όλους απευθύνει και το ΠΑΜΕ για την αυριανή γενική απεργία και τη συμμετοχή σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 το πρωί με αίτημα την απόσυρση του «αντιδραστικού σχεδίου νόμου για την κινητικότητα και την αξιολόγηση» στο Δημόσιο. Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι αντί να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών ανακυκλώνοντας το ήδη ολιγάριθμο υπαλληλικό προσωπικό.
Το νέο σχέδιο νόμου είναι συνέχεια των προηγούμενων νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του Μητσοτάκη και του Μανιτάκη, του ν. 4093/2012 «περί ανάρμοστης συμπεριφοράς του δημοσίου υπαλλήλου εντός κι εκτός υπηρεσίας» κ.ά. Είναι συνέχεια του νόμου Βερναρδάκη (ν. 4369/2016), που είχε θεσπίσει ένα σύστημα «αξιολόγησης δομών και δημοσίων υπαλλήλων» με βασικό κριτήριο τη «στοχοθεσία», τον βαθμό επίτευξης στόχων, την παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας και το ξεζούμισμα των εργαζομένων στο Δημόσιο, τη σύνδεση της αξιολόγησης με τον μισθό, αλλά και τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Ο νόμος Βερναρδάκη ορίζει επίσης την κλίμακα βαθμών για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από 0 - 100. Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογούνται από 0 - 24 θα αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης, όπως και με το νόμο Μητσοτάκη με τις περίφημες οριζόντιες απολύσεις του 15%.
Εδώ έχει μια αξία να γνωρίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ότι η συγκεκριμένη «αξιολόγηση» με «στοχοθεσία», είναι πρόταση προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ο σημερινός νόμος για το «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας» έρχεται να συμπληρώσει όλο το προηγούμενο αντιδραστικό νομικό πλαίσιο, επιταχύνει την εφαρμογή του νόμου Βερναρδάκη και την υλοποίηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο.


ΠΟΕ-ΟΤΑ


Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επίσης ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δώσουν το δυναμικό «παρών» στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και καλεί σε μαζική και ενωτική συγκέντρωση στο Απεργιακό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εναντιώνονται στη συνέχιση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών σκληρής λιτότητας και από την σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την υλοποίηση του 3ου και πιο σκληρού μνημονίου και αντιστέκονται στο καταστροφικό έργο που οδηγεί σε πρωτοφανείς για την Ελληνική κοινωνία απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, καθώς και στο ξεπούλημα του Δημόσιου και Εθνικού πλούτου.

Λένε όχι στον νέο προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όπως και στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, και ζητούν άμεσα να πραγματοποιηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να μην καταρρεύσει στο Κοινωνικό κράτος και οι Δημόσιες υπηρεσίες.

Ειδικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. είναι απόλυτα στοχευμένη. Μέσω της απαξίωσης των υπηρεσιών και της έλλειψης προσωπικού θέλουν να καταργήσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. αφού πρώτα ξεπουλήσουν όλες τις προσοδοφόρες υπηρεσίες σε ιδιώτες-εργολάβους μεταφέροντας για ακόμη μια φορά το κόστος στις τσέπες των πολιτών.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση μόνο έναν δρόμο έχουν. Αυτόν της ενότητας, της κοινής δράσης και του αγώνα απέναντι στη λαίλαπα των πολιτικών των μνημονίων που έρχονται να σαρώσουν ότι έχει απομείνει όρθιο από το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων.


ΟΕΓΝΕ / ΥΓΕΙΑ


Συμμετοχή στης 24ωρη απεργία της 24ης Νοεμβρίου που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ θα έχει σύσσωμος ο τομέας Υγείας όλης της χώρας. Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) χαρακτηρίζει την 24η Νοέμβρη ως «μέρα αγώνα» για τα προβλήματα των νοσοκομείων και των επικουρικών γιατρών Επιμελητών Β΄ και ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, άμεση χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να μην απολυθεί κανένας επικουρικούς και να προσληφθούν όλοι οι επιμελητές που είναι στη λίστα.

Τα αιτήματα της ΟΕΓΝΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) είναι:
  • Καμία απόλυση κανενός από τους 1400 επικουρικούς γιατρούς. Να απορροφηθούν άμεσα οι πάνω από 600 επικουρικοί που είναι στη λίστα. Δεν περισσεύει κανείς!
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων, με επίσπευση των διαδικασιών. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης που διαιωνίζουν την εργασιακή ομηρία και ανακυκλώνουν την ανεργία.
  • Άμεσα ριζικά μέτρα για την αναστροφή του καταστροφικού ρεύματος ιατρικής μετανάστευσης με εξασφάλιση από το κράτος όλων των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, την εργασιακή και επαγγελματική τους αξιοπρέπεια. Απορρίπτουμε κάθε σχέδιο φραγμών (εξετάσεις ή άλλου είδους) για την ειδικότητα. Μέτρα προστασίας και ανακούφισης για τους άνεργους γιατρούς.
  • Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2010. Όχι στην κατάργηση του ειδικού μισθολογίου. Κατάργηση της τροπολογίας Αλεξιάδη παγώματος των μισθολογικών προαγωγών και ωριμάνσεων από 01/01/2017. Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς περικοπές.
  • Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας στη βάση των αντιδραστικών οδηγιών της Ε.Ε.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων που εξανεμίζουν τις συντάξεις, μειώνουν τις τρέχουσες αποδοχές και αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
  • Επαρκής χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας.
  • Να σταματήσουν άμεσα όλα τα φαινόμενα αυταρχισμού και τρομοκρατίας από Υπουργείο - Διοικήσεις ΥΠΕ - Διοικήσεις Νοσοκομείων και Διευθυντών ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δε θα ανεχτούμε τέτοια γεγονότα που τελευταία έχουν πάρει μεγάλη έκταση.

Πρόσθετες πηγές: sofokleousin.gr, aftodioikisi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.