11/29/2016 04:23:00 μ.μ.
0
Περαιτέρω χαλάρωση στα capital controls προβλέπει νέο σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης μετά από εισήγηση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, με αύξηση του ορίου αναλήψεων και άνοιγμα νέων λογαριασμών χωρίς προϋποθέσεις.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνος, η πρόταση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, εφόσον πάρει την έγκριση από τους εκπροσώπους των δανειστών, θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν σωρευτική ανάληψη όλου του ποσού μία φορά το μήνα και θα επιτρέπεται ελεύθερα σε όλους να ανοίξουν νέους τραπεζικούς λογαριασμούς. Η χαλάρωση των σημερινών περιορισμών επικεντρώνεται στα παρακάτω σημεία:
  • Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών - να επιτραπεί το άνοιγμα νέων λογαριασμών χωρίς καμία προΰπόθεση
  • Αύξηση μηνιαίου ορίου αναλήψεων - να αυξηθεί στα 2.000 ευρώ από τα 1.800 ευρώ που ισχύει σήμερα
  • Σωρευτική ανάληψη του ποσού - να υπάρχει η δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης του ποσού των 2.000 ευρώ μία φορά το μήνα
  • Αύξηση 50% ορίου ανάληψης επαναπατρισμού - η αύξηση στο 50% του ορίου ανάληψης για τα χρήματα που θα επαναπατριστούν από 30% που είναι σήμερα.
  • Διπλασιασμός χρημάτων που μπορούν να βγουν στο εξωτερικό - ο διπλασιασμός στα 2.000 ευρώ του μηνιαίου ορίου για τα χρήματα που μπορεί να βγάλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο εξωτερικό
  • Αύξηση ορίου στις εισαγωγές επιχειρήσεων - η αύξηση στα 30.000 ευρώ, από 10.000 ευρώ που είναι σήμερα, του μηνιαίου ορίου για τις εισαγωγές επιχειρήσεων ανά τραπεζικό κατάστημα.
Ακόμα και να δοθεί το πράσινο φως από τους θεσμούς όμως, τα τραπεζικά στελέχη εκδηλώνουν ανησυχία για το κατά πόσο θα εγκριθεί το πρώτο σημείο, δηλαδή το άνοιγμα των λογαριασμών χωρίς προϋποθέσεις.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα οι πολίτες μπορούν είτε να κάνουν αναλήψεις 60 ευρώ τη μέρα για 30 μέρες = 1.800 ευρώ, ή 420 ευρώ την εβδομάδα, ή 840 ευρώ ανά 15νθήμερο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.