11/28/2016 03:46:00 μ.μ.
0

Η Ελληνική Αστυνομία, ανταποκρινόμενη σε αίτημα της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων του Υπουργείου Οικονομικών, συμμετείχε σε κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «KNOW HOW II», για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου παραποιημένων προϊόντων.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 7 έως 18 Νοεμβρίου 2016, με πρωτοβουλία του Κέντρου Επιβολής Νόμου Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Κέντρο SELEC). Ως απώτερος στόχος είχε τεθεί ο εντοπισμός και η δέσμευση παραποιημένων/πειρατικών προϊόντων, που διακινούνται με διάφορους τρόπους (π.χ. ταχυδρομικά ή ταχυμεταφορικά, αεροπορικά, σιδηροδρομικά κλπ) ή βρίσκονται σε καταστήματα, λαϊκές ή παντός τύπου υπαίθριες αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν αστυνομικές δράσεις από το σύνολο των αρμόδιων Υπηρεσιών οι οποίες επελήφθησαν σε 33 υποθέσεις κατά τις οποίες:
  • συνελήφθησαν 31 άτομα, εκ των οποίων 21 αλλοδαποί, ενώ επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη 8 ατόμων και
  • κατασχέθηκαν 5.574 πακέτα τσιγάρων, 254 συσκευασίες καπνού και 1756 απομιμητικά είδη (ενδύματα, υποδήματα, τσάντες, καλλυντικά κλπ).
Η πλειοψηφία των ελέγχων πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριες αγορές, καταστήματα πώλησης διαφόρων ειδών, οικίες και αυτοκίνητα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στα παραποιημένα – πειρατικά, συγκαταλέγονται τα προϊόντα που προστατεύονται από τις διατάξεις των νόμων περί βελτίωσης επιχειρηματικού περιβάλλοντος κλπ, Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και πνευματικής ιδιοκτησίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.