12/01/2016 06:38:00 μ.μ.
0

Μια βραχεία παρέμβαση με θέμα ‘’Ξέρω να αντιστέκομαι μπορώ να επιλέγω‘’ υλοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής» στα πλαίσια των προγραμμάτων που αφορούν την σχολική κοινότητα στην Ε2 τάξη του Δημοτικού σχολείου Νέας Κίου.

Οι μαθητές αφού δούλεψαν σε μικρές ομάδες σενάρια που αφορούσαν τις ηλικίες των 6, 10 και 15 ετών σε σχέση με το ποιος αποφασίζει σε κάθε ηλικία, στη συνέχεια μίλησαν για τις αποφάσεις που παίρνουν σε σχέση με τον εαυτό τους καθώς και για τη συμμετοχή τους στις αποφάσεις που αφορούν θέματα της οικογένειας τους.

Μέσα από το παιχνίδι το ‘’ποταμάκι’’ μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε για τις επιρροές και τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία αποφασίζουμε.

Η συνάντηση έκλεισε με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε έτσι ώστε μια απόφαση να είναι ασφαλής, μη επιζήμια για τον εαυτό, μη καταπιεστική και σύμφωνη με τα θέλω και τους προσωπικούς στόχους.

Το πρόγραμμα υλοποίησε η Μπέττυ Γεωργιλά – Κοινωνική Λειτουργός

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.