2/23/2017 07:09:00 μ.μ.
0

Το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει στο FOUGARO LE CAFÉ και στην ΑΙΘΟΥΣΑ 2, από το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 12μμ έως την Κυριακή 23 Απριλίου, την έκθεση "MON ROMAN SERA BON" της εικαστικού Χρυσής Τσιώτα, η οποία παρουσιάζει τη δουλειά της για πρώτη φορά στο Ναύπλιο.

Η έκθεση, που δανείζεται τον τίτλο της από μια φράση του Joseph Roth,* περιλαμβάνει 11 έργα από το 2006 έως το 2012 και εκπροσωπούν διαφορετικές σειρές από το έργο της Χρυσής Τσιώτα. Εν είδει mini – αναδρομικής, τα θέματα που έχουν απασχολήσει κατά περιόδους την καλλιτέχνιδα οργανώνονται σαν ένα αφήγημα για τη θέση της γυναίκας, τους ρόλους της, παιχνίδια με τον εαυτό και την ταυτότητά της.

Η Χρυσή Τσιώτα παρατηρεί τη γυναίκα, απενοχοποιημένα και με χιούμορ, μέσα από ένα καλειδοσκοπικό πρίσμα κινηματογραφικών σεκάνς, ψυχαναλυτικών αρχετύπων, αστικής κουλτούρας, έργων λογοτεχνίας, θεμάτων από την ιστορία της τέχνης και ζητημάτων από την ιστορία ή την επικαιρότητα.

Όπως εύστοχα σημειώνει η επιμελήτρια Stephanie Bertrand, το έργο της Τσιώτα«εγγεγραμμένο σε μία γενεαλογία φεμινιστικών πρακτικών, οι οποίες προσεγγίζονται με έναν τρόπο ιδιαίτερα προσωπικό μέσω της χρήσης ιδιωτικών αναφορών και του σώματος της καλλιτέχνιδος, εξετάζει το πώς παραδοσιακοί ορισμοί των φύλων, καθώς και συμπεριφορές και τάσεις που κάποτε περιόριζαν τις γυναίκες στην οικογενειακή ζωή και την υστερία έχουν βρει μια νέα έκφραση ως υποτιθέμενες ριζοσπαστικές χειρονομίες εγκωμιασμού και ενδυνάμωσης στη διφορούμενη εικονογραφία της σύγχρονης διαφήμισης και των προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

* Η ακριβής φράση “Je travaille, mon roman sera bon, je crois, plus parfait que ma vie” [Εργάζομαι, το μυθιστόρημά μου θα είναι καλό, πιστεύω, ιδανικότερο από τη ζωή μου] προέρχεται από επιστολή του συγγραφέα προς τη Γαλλίδα μεταφράστριά του Blanche Gidon, όπως παρατίθεται από τη Beatrice Musgrave στην εισαγωγή του βιβλίου της Weights and Measures (Everyman's Library, 1983).

πληροφορίες 27520 47300 | 210 6252633 | art@fougaro.gr | www.fougaro.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.