3/15/2017 03:55:00 μ.μ.
0

Με αφορμή την ίδρυση του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίων Ασκληπιείων, ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χαίρομαι που άρχισε να πραγματοποιείται το όραμά μας για την ανάδειξη του Ασκληπιείου της Επιδαύρου ως παγκόσμιου κέντρου των 170 Ασκληπιείων που υπάρχουν στη Μεσόγειο. Στην ιδέα αυτή δώσαμε πνοή και προοπτική καταθέτοντας ολοκληρωμένη πρόταση ύψους 5 εκατ. € που σχεδιάσαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την υλοποίηση ενός πλήρους Επιχειρησιακού Οικοτουριστικού Προγράμματος με άξονα την ανάδειξη του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε Αρχαιολογικό και Περιβαλλοντικό Πάρκο. Ήδη κατά τη θητεία μου ως Υπουργού Περιβάλλοντος είχαμε δημιουργήσει το Δικτύο Ασκληπιείων των τριών πόλεων σε στενή συνεργασία με τους Δήμους. Έτσι σήμερα με μεγάλη χαρά συγχαίρω τους Δήμους Επιδαύρου, Τρικκαίων και Κω του Δικτύου Πόλεων και Επιστημονικών Φορέων, του επίσημου δηλαδή φορέα για την ανάδειξη της σημασίας των Ασκληπιείων. Για το σημαντικό αυτό ξεκίνημα βεβαιώνω τους πολίτες, την Αυτοδιοίκηση και τους επιστημονικούς φορείς των τριών Δήμων ότι θα συνεχίσω να είμαι μπροστάρης στην προσπάθεια αυτή. Πρώτος μας στόχος πρέπει να είναι η επαναφορά της χρηματοδότησης των 5 εκατ. € που είχαμε διασφαλίσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος αντί των σημερινών μόλις 0,6 εκατ. € που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τους προειδοποιούμε ότι δεν αρκεί να σφετερίζονται μόνο το δικό μας έργο αποκρύπτοντας ποιοι το ξεκίνησαν και το στήριξαν. Απαιτείται να διασφαλίσουν για τον Δήμο Επιδαύρου και τα υπόλοιπα 4,4 εκατ. € που έχουν αφαιρέσει από το Πρόγραμμα.»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.