3/23/2017 08:29:00 μ.μ.
0
 Τις τελευταίες ημέρες οι αλιείς πιάσαν δύο είδη καρχαριών. Το 1ο είδος πρόκειται για τον Καρχαρία Αλεπού (Alopias vulpinus) και το 2ο είδος για τον Αλωπία μεγαλόματο (Alopias superciliosus).

Ο καρχαρίας Αλεπού αλλά και ο Αλωπίας ο μεγαλόματος είναι δύο ακίνδυνα είδη που δεν αποτελούν καμία απειλή προς τον άνθρωπο. Η εμφάνιση τους δεν πρέπει για κανέναν λόγο να τρομάζει τους κατοίκους της Νέα Κίου και των άλλων περιοχών στην Ελλάδα.

Τα είδη των καρχαριών Alopias γεννάνε συνήθως 2 νεογνά και μπορούνε να ζήσουν 8 με 14 χρόνια. Η κατάσταση διατήρησης τους βάσει το ΙUCN δείχνουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο ως απειλούμενο είδος. Έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 50% τα τελευταία 45 χρόνια σε όλη την Μεσόγειο.

Οι καρχαρίες εισέρχονται συχνά και σε κλειστούς κόλπους (π.χ. Κορινθιακός, Παγασητικός, Σαρωνικός), με σκοπό κυρίως την αναπαραγωγή.

Και οι δύο καρχαρίες προστατεύονται με κανονισμούς της Ε.Ε. και διεθνείς νομοθεσίες, όπου απαγορεύεται η διατήρηση επί του σκάφους, η μεταφόρτωση ή η εκφόρτωση.

Πηγή: biodiversitygr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.