3/23/2017 06:03:00 μ.μ.
0
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
25ης Μαρτίου 2017
Παρασκευή  24  Μαρτίου 2017
Ώρα 09:00 Ομιλίες και διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για τη σημασία της γιορτής.
Ώρα 11:00.Απότιση φόρου τιμής μαθητών και μαθητριών στα μνημεία των Ηρώων
Στέψη των μνημείων από Μαθητές και Μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπους και λοιπούς Συλλόγους με τη φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων και με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπλίου.
Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Τα προγράμματα εορτασμού στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ναυπλιέων έχουν ως εξής:

Δημοτική Ενότητα Ναυπλίου

Το πρόγραμμα εορτασμού στην Δημοτική Ενότητα Ναυπλίου όπως έχει διαμορφωθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

        Τελετάρχης Στέλιος Γκουριώτης

Δημοτική Ενότητα Ασίνης

Στην Δημοτική Ενότητα Ασίνης, όπως και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες, από το πρωί της 24ης Μαρτίου έως και το βράδυ της 25ης Μαρτίου προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός.

Τοπική Κοινότητα Δρεπάνου

Το Σάββατο 25 Μαρτίου και ώρα 09:30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας και θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών των Σχολείων της Τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου.
Στη συνέχεια, θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον κ. Κωνσταντίνο Κόντο. Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

        Τελετάρχης Μαρίνα Σταματοπούλου

Τοπική Κοινότητα Τολού

Το Σάββατο 25 Μαρτίου και ώρα 9:30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης και θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, της Τοπικής Κοινότητας Τολού. Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από μαθήτρια της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τολού.
Στη συνέχεια, θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων.
Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

        Τελετάρχης Μαρία Δίπλα

Δημοτική Ενότητα Μιδέας

Στην Δημοτική Ενότητα Μιδέας, όπως και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες, από το πρωί της 24ης Μαρτίου έως και το βράδυ της 25ης Μαρτίου προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός.

Και στη Δημοτική Ενότητα Μιδέας, ενόψει του εορτασμού της Εθνικής επετείου το πρωί του Σάββατου 25 Μαρτίου θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας και πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδος και ώρα 10:30 θα γίνει Δοξολογία. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων, όπου και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.
Στη συνέχεια, θα γίνει παρέλαση από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Δημοτικού - Γυμνασίου – Λυκείου.

        Τελετάρχης Ιωάννης Κακούρος

Δημοτική Ενότητα Τίρυνθας

Στην Δημοτική Ενότητα Τίρυνθας, όπως και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες, από το πρωί της 24ης Μαρτίου έως και το βράδυ της 25ης Μαρτίου προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός.

Στη Νέα Τίρυνθα, στις 07:00 θα σημάνουν οι καμπάνες της εκκλησίας, ενώ στις 09:15 θα προσέλθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων στον Ιερό Ναό Τίμιας Ζώνης, όπου στις 09:30 θα τελεσθεί δοξολογία.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον εκπαιδευτικό του Δημοτικού σχολείου Νέας Τίρυνθας κ. Ιωάννη Φλωρή. Ακολούθως το εκκλησίασμα, προπορευόμενων των σχολείων, θα μεταβεί στη κεντρική πλατεία στο χώρο του Ηρώου, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στη συνέχεια, στην πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Τίρυνθας, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

        Τελετάρχης Ιωάννης Παπαθανασίου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ :

Άριας, Λευκακίων, Πυργιωτίκων,  Ανυφίου, Αραχναίου, Μιδέας, Παναριτίου, Πουλακίδας,  Ασίνης, Ιρίων,  Νέου Ροϊνού και Αγίου Αδριανού.

Και στις παραπάνω τοπικές κοινότητες , από το πρωί της 24ης Μαρτίου έως και το βράδυ της 25ης Μαρτίου προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός.
Την 25η Μαρτίου και ώρα 07:00 θα σημάνουν οι καμπάνες της εκκλησίας, ενώ στις 09:15 θα προσέλθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων, όπου στις 09:30 θα τελεσθεί δοξολογία.
Ακολούθως το εκκλησίασμα, προπορευόμενων των σχολείων, θα μεταβεί στη πλατεία στο χώρο του Ηρώου, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στη συνέχεια, στις πλατείες των Τοπικών Κοινοτήτων, θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και του ειδικού Γυμνασίου.

Στις εκδηλώσεις θα παραστεί εκπρόσωπος του Δήμου


Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων


Δημήτριος Ι. Κωστούρος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.