3/23/2017 07:49:00 π.μ.
0

                      


Του Δημητρίου Μπαλτατζή Δρ. Φ. και θεολόγου

     Επειδή κατά καιρούς  ακούστηκαν  και ακούγονται από πολλούς  προσβλητικά για την Ελλάδα μας (ευτυχώς μεμονωμένες φωνές) παραθέτουμε μερικές  σκέψεις παρακάτω από τα πολλά που θα μπορούσαμε  να πούμε το γιατί είμαστε περήφανοι επειδή είμαστε Έλληνες. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες γιατί:
  1. Χωρίς την Ελληνική φυλή δεν θα υπήρχε ο σύγχρονος πολιτισμός
  2. Είχαμε και έχουμε συνεχή πολιτιστική και ύπαρξη  για 4.000 χρόνια περίπου.
  3. Καλλιεργήσαμε πρώτοι την επιστημονική και φιλοσοφική σκέψη.
  4. Δημιουργήσαμε με την καλλιτεχνική ευαισθησία μας απαράμιλλα μνημεία τέχνης (π.χ Αγία – Σοφία, Παρθενώνας κ. α ) .
  5. Χαρίσαμε στην ανθρωπότητα αριστουργήματα του έντεχνου λόγου.
  6. Πρώτοι συλλάβαμε τις έννοιες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
  7. Προσφέραμε τη γλώσσα μας με την οποία διαδόθηκε  ο Χριστιανισμός.
  8. Προσφέραμε στην Ευρώπη την αναγέννηση.
  9. Με τον αγώνα και τη θυσία του 1821 άρχισε να ξυπνάει  η Ευρώπη και να δημιουργηθεί το πνεύμα της αντίστασης και η έννοια των εθνικών κρατών.
  10. Η προσφορά μας στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο: ο Τσώρτσιλ αναφέρει, ότι το κατόρθωμα των ελλήνων υπενθυμίζει τα ελληνικά τρόπαια της κλασικής εποχής. Όλος ο ξένος τύπος έγραψε τα καλύτερα λόγια για τους Έλληνες,  ο Βρετανός υπουργός Χέρμπερτ Μόρισον δήλωνε: «Η Ελλάς μας χάρισε την πρώτη κατά σειρά νίκη εναντίον του άξονα». Ακόμη ο Τσώρτσιλ τόνισε στο εξής: δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν τους ήρωες, αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν τους Έλληνες. Τέλος, ο ηρωικός αγώνας της Ελλάδος εναντίον του Άξονα, από 28 Οκτωβρίου 1940 ως 31 Μαΐου 1941, υπήρξε πραγματικά μεγάλο ιστορικό γεγονός, με την πολλαπλή και κρίσιμη συμβολή του για την έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. 
     Αυτά τα λίγα και καλό θα είναι να μην τα ξεχνάνε οι φίλοι μας ευρωπαίοι, ο ελληνικός λαός όμως δεν τα ξεχνάει και είναι περήφανος για την ιστορία του και το πολιτισμό του. Όπως μέχρι τώρα είμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό μας και την προσφορά μας στο κοινωνικό γίγνεσθαι έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον  την προσφορά μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

      Παρά τα προβλήματα που έχουμε τελευταία με την οικονομική κρίση, ας καταβάλουμε όλοι μαζί, οι ιθύνοντες περισσότερο, στο χώρο του ο καθένας να βελτιώσουμε το επίπεδό μας με την εργασία μας, οι Έλληνες το απέδειξαν στο παρελθόν, ας το αποδείξουμε και τώρα με ελπίδα και θέληση, ας εργαστούμε για την πατρίδα μας, ας δώσουμε τη φωνή μας για την ποιότητα και την ανάπτυξη και προπάντων για τις ανθρώπινες αξίες που τόσο ανάγκη τις έχουμε στη σύγχρονη εποχή. Για μια  Ελλάδα δυνατή αντάξια της ιστορίας, αξίζει να αγωνιστούμε ο κάθε ένας σε όποιο μετερίζι και αν βρίσκεται. Ας μην ξεχνάμε τον Κολοκοτρώνη ο οποίος λέει: Ελάτε κοντά μου να σας δώσω την ευχή μου και να είστε μονιασμένοι. Ας μη ξεχνάμε προηγήθηκε η κρίση των αξιών του πολιτισμού μας και ήρθε η οικονομική κρίση την οποία δυστυχώς ακόμη τη βιώνουμε. Ας μην απελπιζόμαστε, ας αγωνιστούμε με γνώμονα την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και ας μην ξεχνάμε αυτό που λέγανε οι πρόγονοί μας σύν Αθηνά και χείρα κίνει. Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή σε όλους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.