3/10/2017 10:31:00 π.μ.
0
Το Σάββατο, στις 11 Μαρτίου μας υποδέχεται ο γενέθλιος τόπος, στην ιστορικότατη βιβλιοθήκη "Παλαμήδης" για να παρουσιάσουμε το Ναϊρί και να μιλήσουμε για Λογοτεχνία.


Ευχαριστώ τον κ. Δημήτρη Παπανδριανό που ανέλαβε το βάρος της παρουσίασης, τον κ. Θεοδόση Σπαντιδέα που θα μου υποβάλλει ερωτήσεις, το Σύλλογο "Παλαμήδης" που ανέλαβε την παρουσίαση!
Ελπίζω να δω πολλούς από εσάς εκεί μαζί μας!

Ο κ. Παπανδριανός περιγράφει την παρουσίασή του: ¨θα επιχειρήσω να θίξω επιγραμματικά και τα εξής: Διαχείρηση της λογοτεχνίας και της Τέχνης γενικότερα, σήμερα, Λογοτέχνες και "Λογοτέχνες", Λογοτεχνία: καταναλωτικό ή ψυχαγωγικό αγαθό; Επαγγελματίες λογοτέχνες και λογοτέχνες της έμπνευσης, της αποκάλυψης και του δημιουργικού "ονείρου" (μπορεί η Τέχνη να ασκείται συστηματικά ως επάγγελμα;) , Τέχνη μόνο για την τέχνη ή οφείλει η Τέχνη εκτός από ανώτερη μορφή έκφρασης, να υπηρετεί και ανώτερους σκοπούς του ανθρώπου και της κοινωνίας; (δεν μου αρέσει ο όρος στρατευμένη Τέχνη), η λογοτεχνία ως ατομικό δικαίωμα έκφρασης και ως δημόσιο αγαθό,τα έργα Τέχνης ως αγοραία αγαθά στα σαλόνια συλλεκτών και οίκων, τα αιχμάλωτα έργα Τέχνης απο κράτη απαγωγείς, και όμως οι Έλληνες διψάνε για Λογοτεχνία.¨ ( διάρκεια ομιλίας 18 λεπτά).

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Καστάνη.

Με Εκτίμηση
Γιατράκος Γιάννης
Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.