4/11/2017 07:58:00 π.μ.
0



Στα πλαίσια του μαθήματος των Γαλλικών, ακολουθώντας την προτροπή της συμβούλου ΠΕ05, κ. Αναστασίας Βουτυρά, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό ποίησης 2017 του Πανελλήνιου Συνδέσμου καθηγητών γαλλικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, APLF.

Έτσι, ασχοληθήκαμε με την δημιουργία haikus.

Η ποιητική αυτή φόρμα, ιαπωνικής προέλευσης, γοήτευσε τα παιδιά, τα οποία αρχικά, για να εξοικειωθούν με το είδος και τους κανόνες του ,συνέθεσαν χαικου στα ελληνικά και εν συνεχεία στα γαλλικά. Με απόλυτο σεβασμό τόσο στα δομικά στοιχεία, όσο και στα εννοιολογικά και υφολογικά χαρακτηριστικά!



            Το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα  ικανοποιητικό. Όλα τα παιδιά, ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας.Μετά από απόφαση της κριτικής επιτροπής του Συλλόγου APLF, το ποίημα της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΝΤΟΥΛΙΑ, του Δημήτρη και της Νατάσσας, μαθήτριας της Α' τάξης του 3ου Γυμνασίου Άργους, επελέγη μεταξύ των γυμνασίων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, ως αυτό που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα  στον ίδιο διαγωνισμό, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, πλέον (CEO-FIPF Επιτροπή Δυτικής Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής) .
          
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, και ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην Πηνελόπη!!!

Η υπεύθυνη καθηγήτρια  Γαλλικών: ΒΙΚΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ

Η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Άργους : ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΑΡΑΤΣΗ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.