4/06/2017 05:30:00 μ.μ.
0


Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό με θέμα τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους νοσηλευομένους στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου η απόφαση ο εφημερεύων ιατρός να καλύπτει παράλληλα χειρουργική κλινική, παθολογική κλινική, επείγοντα στο χώρο των εκτάκτων, αλλά και τον συντονισμό πιθανής διακομιδής.

Με το διαβαθμισμένο ως εξαιρετικά επείγον, 2043/5-4-2017 έγγραφό της προς τους Ιατρούς που πραγματοποιούν εφημερία στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, εντέλεται τα παρακάτω:

'Με το 10759/14-3-2017 έγγραφο της 6ης ΥΠΕ όπου ρητά αναφέρεται η κάλυψη-εξασφάλιση εφημέρευσης των Νοσηλ. Μονάδων, ο Αν. Διοικητής κ. Φαράντος όρισε για κάποιες εφημερίες να υπάρχει παράλληλη κάλυψη των ΠΘ και Χειρ. Νοσηλευομένων ασθενών από τον (την) ίδιο γιατρό. Αυτονόητο είναι ότι ο ίδιος Ιατρός καλείται ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ που τυχόν προκύψουν και τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ στο χώρο των Εκτάκτων. Σε περίπτωση αδυναμίας λυσιτελούς αντιμετώπισης, καλείται το ΕΚΑΒ για διακομιδή στη ΝΜ Άργους και σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ περίπτωση καλείται ο εφημερεύων Ετοιμότητας. Κάθε άρνηση παροχής αυτής της υπηρεσίας αποτελεί και ΑΡΝΗΣΗ εκτέλεσης ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, με διοικητικές και πειθαρχικές συνέπειες για τον υπόλογο Ιατρό'.

Ο κ. Ανδριανός καλεί τον κ. Ξανθό να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των εφημεριών στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, καθώς, όπως αναφέρει, οι εν λόγω πρακτικές νοσηλείας έχουν προκαλέσει σειρά αντιδράσεων στους εργαζομένους και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τους νοσηλευομένους.

Ανανέωση: Αντίστοιχη έκκληση προς τον κ. Ξανθό κατέθεσε και ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα ανάγκης ταυτόχρονης αντιμετώπισης περιστατικών σε διαφορετικές κλινικές του νοσοκομείου από τον ίδιο γιατρό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.