4/01/2017 09:15:00 π.μ.
0
Την ετήσια Έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το έτος 2016, παρέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπο Γκότση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παραλαμβάνοντας την Έκθεση, τόνισε τη βούληση του Ελληνικού Κοινοβουλίου για περαιτέρω συνεργασία και ενίσχυση, μέσω και των αρμοδίων Επιτροπών, του έργου της Επιτροπής.

«Είμαστε ευτυχείς που σας υποδεχόμαστε, προκειμένου να μας αναφέρετε τα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις σας για την κίνηση και τις προοπτικές της Κεφαλαιαγοράς», ανέφερε ο κ. Βούτσης και επισήμανε την πρόθεση «να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια και ενθάρρυνση για το έργο σας, μέσα από τα θεσμικά όργανα της Βουλής και τις αντίστοιχες Επιτροπές».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, παραδίδοντας την Έκθεση, δήλωσε: 

Σαφώς το 2016 δεν ήταν η καλύτερη χρονιά για το Χρηματιστήριο, από άποψη συναλλαγών, από την άλλη όμως είχαμε μια σταθεροποίηση στο Γενικό Δείκτη των τιμών. Εκείνο όμως που θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα είναι το θεσμικό έργο που έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε το 2016, που είναι πολλαπλό. Από τη μια έχουμε δημιουργήσει δύο πολύ βασικές νέες ενναλακτικές αγορές χρηματοδότησης για την πραγματική οικονομία, που είναι η εισαγωγή των εταιρικών ομολόγων από τη μια και από την άλλη είναι η συμμετοχική χρηματοδότηση (Crowdfunding). Και τα δύο αφορούν σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και αποτελούν νέες οδούς για τη χρηματοδότηση τους, μέσω των οποίων θα προκαλέσουν επενδύσεις, θα φέρουν εισοδήματα και φυσικά θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας που είναι το ζητούμενο για τη χώρα. Ακόμη θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι έχουμε ενσωματώσει την οδηγία για την χειραγώγηση της αγοράς για τους παραβατικούς επιχειρηματίες,  επί το αυστηρότερο και από την άλλη, βέβαια, ότι είμαστε έτοιμοι να ενσωματώσουμε το 2017 και την MIFiD II, ενός νομοθετήματος που βάζει σε νέα βάση τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Κεφαλαιαγοράς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.