4/05/2017 05:09:00 μ.μ.
0

Φέτος το Πάσχα η προσφορά σε ντόπια αρνιά και κατσίκια δεν θα είναι μεγάλη, αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, αφού οι κτηνοτρόφοι μετρούν σημαντικές απώλειες σε ζώα, λόγω της βαρυχειμωνιάς αλλά και της μείωσης των εκμεταλλεύσεων και των αιγοπροβάτων.

"Οι Έλληνες καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού η έλλειψη στην αγορά οδηγεί σε αύξηση των εισαγωγών αµνοεριφίων από τη Ρουµανία και άλλες βαλκανικές χώρες και η  «µετατροπή» τους σε ελληνικά. Συνήθη δε πρακτική ορισμένων σούπερ μάρκετ είναι να πωλούν τα αμνοερίφια σε πολύ χαμηλές τιμές, κάτω του κόστους χονδρικής, για να λειτουργήσει ως “κράχτης” αγοράς και άλλων προϊόντων. Η κατάσταση αυτή ξεπερνά τους όρους του υγιούς ανταγωνισμού και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ελληνική κτηνοτροφία και στην αγορά", σημειώνει ο ΣΕΚ και προτρέπει τους Έλληνες καταναλωτές να δείξουν την προτίμησή τους στην ελληνική παραγωγή.

Τέλος, ο ΣΕΚ καλεί το Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον ΕΦΕΤ και κάθε αρμόδια υπηρεσία να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, την προστασία των παραγωγών και των καταναλωτών, αλλά και για τον έλεγχο της προέλευσης των κρεάτων, ενώ προτρέπει και τους κτηνοτρόφους να χαμηλώσουν τις τιμές, "αφού οι τιμές παραγωγού παραμένουν καθηλωμένες τα τελευταία χρόνια και το κόστος εκτροφής υπερβαίνει τα 6 ευρώ το κιλό. Οι παράνομες ελληνοποιήσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στη  διαμόρφωση των τιμών  για τους Έλληνες παραγωγούς."

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.