4/06/2017 03:30:00 μ.μ.
0

Συναυλία αφιερωμένη στο «Δάσκαλο» και στον πολυδιάστατο εκπαιδευτικό και κοινωνικό του ρόλο τόσο ως προς τη παροχή γνώσεων, όσο και ως προς τη διαμόρφωση της ψυχολογίας και του χαρακτήρα των μαθητών, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Απριλίου στο νεότευκτο, υπερσύγχρονο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης με τη συνδιοργάνωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παρουσία  του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευσταθίου, της αντιπεριφερειάρχου κ. Τζανετέα, του Δημάρχου κ. Βαλιώτη, του Προέδρου Σχολικών Συμβούλων κ. Μακαντάση και πλήθους κόσμου, οι Πελοποννήσιοι μαθητές από τα πέντε Μουσικά Σχολεία της Περιφέρειας  αφιέρωσαν μουσική και τραγούδια «στο δάσκαλο τους», ως μια μεγάλη τιμή και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην καθοδηγητική αξία που έχει στη ζωή τους.

Η ολοκλήρωση του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, τον περασμένο Φεβρουάριο, είναι, σύμφωνα με δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη, «σημαντικότατο έργο-κόσμημα για τις υποδομές εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το οποίο  διέθεσε με αποφασιστικότητα και ευθύνη από κοινοτικά κονδύλια ποσό 4.500.000 ευρώ. Ένα έργο που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, με τις πλέον σύγχρονες αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές, ένα έργο που ικανοποίησε πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας των μαθητών και των γονέων»

Παράλληλα, εκ μέρους του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κ. Μαντά αναφέρθηκε στη πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  στην Ελλάδα, η οποία από το 2011 έχει ξεκινήσει το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα Τeachers4Εurope, το οποίο με καινοτόμους τεχνολογικές μεθόδους διδασκαλίας ενημερώνει και ενισχύει τους εκπαιδευτικούς επί των εξελίξεων των ευρωπαϊκών θεμάτων. Το πρόγραμμα αυτό είναι μία επαγγελματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, πλέον της κλασσικής μορφής εκπαίδευσης, έτσι ώστε αυτοί να εμπλουτίσουν τους μαθητές με γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τις γενικότερες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και τους τομείς του κοινωνικού και ατομικού πεδίου που αυτές επηρεάζουν. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Τeachers4Εurope επικεντρώνεται, με άλλα λόγια, στην ανάγκη να γίνουν γνωστές και κατανοητές οι συνθήκες της οικονομικής κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι τρόποι αντιμετώπισής της, καθώς και η προσαρμογή των πολιτών και ειδικότερα των νέων στο μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.  
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.