4/06/2017 10:00:00 π.μ.
0

O βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, έκανε χθες δήλωση σχετικά με την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου της Πελοποννήσου, αλλά και για την πρωτοβουλία υλοποίησης του EastMed ώστε να συνδέει την Κύπρο με Κρήτη, Πελοπόννησο και Ιταλία.

«Το 2012 δρομολογήσαμε την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου της Πελοποννήσου που συνδέει την Κόρινθο με το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη διερχόμενος από την Αργολίδα. Ο αγωγός ήδη ολοκληρώθηκε και τροφοδοτεί τη δοκιμαστική λειτουργία του νέου εργοστάσιου της ΔΕΗ», δήλωσε ο κ. Μανιάτης, ο οποίος αναμένει απάντηση του Υπουργείου σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη μεταφορά αερίου στις περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Κορινθίας.

Στη συνέχεια ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε ακόμα μια φορά σε "κωλοτούμπα" ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα του EastMed, του οποίου την κατασκευή είχε εντάξει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας το 2013 στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Χρηματοδότησης.
Σαν συνέχεια των πρωτοβουλιών μου από το 2013, πλήν με διετή καθυστέρηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περιχαρής πριν 2 μέρες μας ενημέρωσε ότι υπέγραψε ανακοινωθέν για την προώθηση του αγωγού EastMed, που θα συνδέσει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου Ισραήλ και Κύπρου, μέσω Ελλάδας προς Ιταλία. Με την ευκαιρία, τους υπενθυμίζω ότι, όταν το 2013 ως αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας είχα εντάξει, με πρωτοβουλία μου, την κατασκευή του αγωγού EastMed στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Χρηματοδότησης (PCIs) σε συνεργασία με το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ιταλία, ο τότε ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στον ρόλο της στείρας αντιπολίτευσης, με κατηγορούσε ότι κυνηγώ χίμαιρες. Μπερδεύονται προφανώς μεταξύ φαντασιακού και πραγματικού, αυτοί που καθ' ομολογία τους πολιτεύτηκαν και πολιτεύονται με αυταπάτες, χαρακτηρίζοντας χίμαιρες τα εφικτά.

Σήμερα, το λιγότερο που θα περίμενε κανείς από μια αξιοπρεπή κυβέρνηση, είναι να έχει την πολιτική ευθύτητα να αναφέρει ότι το έργο το βρήκε έτοιμο και χρηματοδοτημένο. Αντ’ αυτού, κατά την προσφιλή της τακτική, η κυβέρνηση οικειοποιείται ξένα έργα, που κάποτε λοιδορούσε, και μάλιστα θριαμβολογεί γι’ αυτά. Βέβαια μη έχοντας να επιδείξει κανένα δικό της έργο, εκμεταλλεύεται τα ξένα. Παρά ταύτα βέβαια, εύχομαι πραγματικά η σημερινή κυβίστησή τους να σημάνει πραγματική και ουσιαστική αλλαγή πλεύσης στα Ενεργειακά, να καταλάβουν έστω καθυστερημένα τη σημασία τους για την επιβίωση της χώρας, και να μην αποτελεί άλλη μια ευκαιριακή αναδίπλωση του κ. Τσίπρα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.