4/04/2017 09:30:00 π.μ.
0

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας στο Ταχυδρομικό Κατάστημα Νέας Επιδαύρου και μεταφορά του αρχείου στο Ταχυδρομικό Κατάστημα Παλαιάς Επιδαύρου, παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης για τη συνέχιση λειτουργίας του, ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός, αλλά και ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

Ο κ. Ανδριανός αναφέρει ότι η απόφαση αυτή "θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδιαίτερα των αγροτών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και ηλικιωμένων συνταξιούχων που πλέον θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις", και συνεχίζει με αναφορά σε προηγούμενη σχετική απάντηση του Χρήστου Σπίρτζη από τον Απρίλιο του 2016 που αφορούσε την αγορά μηχανογραφικού εξοπλισμού για τα καταστήματα Επιδαύρου.

Επισημαίνεται ότι στην γραπτή του απάντηση στην προηγούμενη σχετική 4811/14-4-2016 Ερώτηση που είχα καταθέσει, ο τότε αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Σε ό,τι αφορά τα Ταχυδρομικά Καταστήματα Παλαιάς Επιδαύρου και Νέας Επιδαύρου Αργολίδας, λειτουργούν πράγματι σήμερα ως χειρόγραφα Καταστήματα. Έχει διεξαχθεί όμως με επιτυχία διαγωνισμός προμήθειας μηχανογραφικού εξοπλισμού και αναμένεται σύντομα η υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την Ανάδοχο εταιρία για τη μίσθωση αυτοματοποιημένων θυρίδων, ώστε όλα τα χειρόγραφα Καταστήματα άμεσα να αυτοματοποιηθούν”. Στην κατεύθυνση αυτή έχει έκτοτε αγοραστεί και τοποθετηθεί ο εξοπλισμός για ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών στα Ταχυδρομικά Καταστήματα Λυγουριού, Παλαιάς Επιδαύρου και Νέας Επιδαύρου, που απλώς εκκρεμεί η σύνδεσή του με το κεντρικό σύστημα.

Σε σχετική ανακοίνωσή του μάλιστα ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι: “Από το Ιδιαίτερο Γραφείο του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, στο οποίο είχα απευθυνθεί προκειμένου να εξασφαλιστεί χωρίς καθυστερήσεις η επαναλειτουργία του Ταχυδρομικού Γραφείου Νέας Επιδαύρου, μου γνωστοποιήθηκε πως βρέθηκε η προσωρινή λύση και εξετάζεται υπηρεσιακά η οριστική επίλυση του θέματος”. Δυστυχώς από την οριστική επίλυση του θέματος φτάσαμε στην αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος της Νέας Επιδαύρου μέσα σε 15 ημέρες, αποψιλώνοντας εκτός των άλλων έναν ιστορικό τόπο από απαραίτητες υπηρεσίες.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο Υπουργός, ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Νέας Επιδαύρου, δεδομένου του ότι η αναστολή της θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αντιστοίχως ο κ. Μανιάτης καταλήγει ρωτώντας "Στη βάση ποιων εισηγήσεων και αντικειμενικών δεδομένων πάρθηκε η ανωτέρω απόφαση;"

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.