4/20/2017 09:49:00 π.μ.
0

      
 Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον άξιο Δήμαρχο Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη  Καμπόσο για την πρόταση που μου έκανε να αναλάβω ως αναπληρωτής μέλος τη θέση της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σχεδόν όλα τα θέματα και τα προβλήματά μας στην κοινωνία μας είναι θέματα παιδείας. Η παρούσα δημοτική αρχή   έχει καταλάβει το πνεύμα της εποχής μας και κάνει ότι μπορεί στο θέμα των σχολείων από οικονομικής άποψης και από άποψης του στέγης των σχολείων. Ώστε η κοινωνία μας να έχει πολίτες δημοκρατικούς που να  σέβονται το διπλανό τους και να αγαπάνε την πατρίδα μας. Τρέφει ο κ. Δήμαρχος εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς και στο έργο τους. Σε διάφορες εκδηλώσεις σε θέματα των σχολείων, η δημοτική αρχή είναι παρών. Σε θέματα προώθησης και διοργάνωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ο Δήμος τα ενισχύει παντοιοτρόπως, ώστε οι εκπαιδευτικοί να επιτελέσουν στο ακέραιο το έργο τους. Το εκπαιδευτικό έργο επιτελέσθηκε και ολοκληρώθηκα από κάθε  άποψη   και οι εκπαιδευτικοί έμεινα ικανοποιημένοι με τη συνεργασία τους με τη δημοτική αρχή. 

        Σαν Σχολικός Σύμβουλος επί επτά χρόνια στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχα άριστες σχέσεις με τον Δήμαρχο. Πάντα συζητούσαμε με αλληλοκατανόηση και είχε μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Το ενδιαφέρον του κ. Δημάρχου και σαν εκπαιδευτικός που είναι ήταν πάντοτε θετικό και  η συμβολή του   προς την ποιότητα της εκπαίδευσης ήταν άριστη. Προσωπικά ήθελα και τον Δήμαρχο με το κύρος που διαθέτει να έχει λόγο στα  προβλήματα των  σχολείων, είναι αλήθεια  προσπαθήσαμε μαζί και σαν εκπαιδευτικοί και οι δύο δίναμε πάντα την αρμόζουσα παιδαγωγική  λύση για την εκάστοτε περίπτωση. Σήμερα οι οικογένειες δυστυχώς  μαστίζονται από την οικονομική κρίση, είναι επιτακτική  ανάγκη να δημιουργήσουμε σύγχρονα εκπαιδευτήρια και να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον «γόνιμο» και δημιουργικό,  ώστε τα παιδιά μας να έχουν όλα τα εφόδια για ποιοτική και δημιουργική μάθηση και ομαλή διαβίωση στους χώρους των  σχολείων.

        Σαν συνταξιούχος τώρα είναι αλήθεια ότι μου λείπει  το σχολείο και η εκπαιδευτική κοινότητα. Σαν Σχολικός Σύμβουλος  υπήρξα πάντα δραστήριος και ενεργός πολίτης για τα κοινά και τα προβλήματα του τόπου μου και του χώρου μου. Η κοινωνική δικαιοσύνη, οι χριστιανικές και δημοκρατικές αξίες ήταν για μένα θέματα που με ηλέκτριζαν και με ηλεκτρίζουν. Οι σκέψεις μου ήταν πάντα  στην κοινωνική δικαιοσύνη, στη συμμετοχή των ανθρώπων στα κοινά και γενικότερα ενδιαφερόμουν για τα κοινωνικά προβλήματα των ανθρώπων και έκανα ότι μπορούσα για την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων. Ο σεβασμός μου στη διαφορετικότητα και στην προσωπικότητα του άλλου, ήταν για μένα στη πρώτη γραμμή των ενδιαφερόντων μου. Προσπαθούσα πάντα με γνώμονα το γενικό καλό και το καλό των  ανθρώπων να βοηθήσω και να λύνω τα διάφορα προβλήματα.
       Δεν θα ήθελα να περιαυτολογήσω, αλλά με τίμησαν δεόντως όλοι οι Σύλλογοι Γονέων όλων των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειάς μου, με τίμησαν όλοι κ.κ. Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων  της Περιφέρειάς μου. Με τίμησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκόντων και Νηπιαγωγών του Ν. Αργολίδας. Εκείνη την ημέρα που ήταν και η τελευταία εκδήλωσή μου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο του Άργους παρουσία όλων των εκπαιδευτικών της Εκπαιδευτικής Περιφέρειάς μου  ήταν παρόν  και καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιος Παπάς, συγκεκριμένα με τίμηση με τα καλύτερα λόγια και ο κ. καθηγητής.   Δεν ξεχνάω τα λόγια που μου είπε ο κ. Παπάς  για το πρόσωπό μου,   ότι τέτοια καλά και θετικά λόγια για συνάδελφο από Πρόεδρο του Δ. Σ. του έκαναν μεγάλη εντύπωση. Υπηρέτησα τους εκπαιδευτικούς,  τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα γενικότερα όπως ο Χριστός υπηρέτησε τους μαθητές του και στο μυαλό μου πάντα υπάρχει η ρύση του Χριστού:   «ο θέλων πρώτος είναι έστω πάντων διάκονος». Δεν κοίταγα, ούτε κοιτάω και ούτε θα τη θεωρώ τη θέση σαν κάτι ξεχωριστό στις σχέσεις των ανθρώπων  μέσα στην κοινωνία. Η εξουσία και η θέση είναι για να υπηρετούμε τους ανθρώπους και να τους βοηθάμε και να γίνεται  αυτός που έχει τη θέση  παράδειγμα για τους άλλους ανθρώπους.
      Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να πω στους εκπαιδευτικούς και στους ανθρώπους  του Δήμου μας, ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ γονείς, εκπαιδευτικούς, και παιδιά όπως και πρώτα. Οι δημοκρατικές αξίες, ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός και η ποιότητα στη εκπαίδευση και στην κοινωνία μας, είναι για μένα πρωταρχικός λόγος και όραμα ζωής να υπηρετώ αυτές τις αξίες. Επίσης, οι αξίες του ανθρώπου , τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο σεβασμός στον διπλανό και διαφορετικό άνθρωπο είναι για μένα το άλφα και το ωμέγα στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και τα παιδιά ήδη χαίρονται με τη δραστηριότητα αυτή που ανέλαβα και  μου το τόνισαν κατά  τη συζήτηση που είχα με τους εκπαιδευτικούς.  Ήταν άξια, τιμητική, σωστή και πολύ προκλητική για μένα η θέση που μου πρότεινε ο κ. Δήμαρχος. Τον ευχαριστώ  πάλι θερμά τον κ. Δήμαρχό μας και με τη μόρφωση μου και τη πείρα που έχω, θα ήθελα να βοηθήσω και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις τις σύγχρονης κοινωνίας μας. Προσωπικά  βλέπω όλους τους ανθρώπους   σαν αδέλφια μου, επειδή τους δημιούργησε ο Θεός τον καθένα όπως είναι και εμείς θα πρέπει να τον σεβόμαστε τον οποιοδήποτε άνθρωπο όπως είναι. Η διαφορετικότητα στις αρχές και στις πεποιθήσεις που έχουν οι άνθρωποι σήμερα δεν θα πρέπει να  εμποδίζουν τις ομαλές και καλές σχέσεις των ανθρώπων.
    Θεωρώ τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό, τις δημοκρατικές αξίες και την εξέλιξη τις παιδαγωγικής επιστήμης πολύ σημαντικά  πράγματα και αυτά θα υπηρετήσω όσο μπορώ για το καλό της κοινωνίας μας και της δοξασμένης πατρίδας μας. Με αίσθημα σεβασμού, αγάπης, τιμής και ευθύνης  απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους  πολίτες  του Δήμου μας και στον κ. Δήμαρχο Άργους Μυκηνών, θα συνεχίσω το παιδαγωγικό έργο μου με μοναδικό στόχο την ποιότητα στην εκπαίδευση και στην κοινωνία μας, όπου όλοι θα απολαμβάνουν τα αγαθά της παιδείας μας, για το καλό και την πρόοδο της πατρίδας μας. 

Με εκτίμηση Δρ. Φ και θεολόγος (πρώην καθηγητής Ασπαιτε)  Δημήτριος Μπαλτατζής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.