4/06/2017 09:30:00 π.μ.
0

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε χθες στη Βουλή νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό με θέμα την ανάγκη άμεσης λειτουργίας Παιδιατρικής Κλινικής στην Αργολίδα και αντιμετώπισης των έντονων προβλημάτων στη λειτουργία των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας.

Με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην Αργολίδα, και τις διαπιστώσεις που ο ίδιος έκανε για έλλειψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού και υλικών άμεσης ανάγκης, όπως καταθέτει ο κ. Ανδριανός, αλλά και για το κρίσιμο θέμα της παιδιατρικής κλινικής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων και την κάλυψη των αναγκών.

"Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του, ο Πρόεδρος  του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κατά την επίσκεψή του στην ΝΜ Ναυπλίου διαπίστωσε έλλειψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού και ειδικευομένων σε μεγάλο αριθμό, με μέρος των αναγκών να καλύπτεται από επικουρικούς ιατρούς. Διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε υλικά άμεσης ανάγκης, καθώς και η ανάγκη ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (π.χ. ο ένας αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Άργους που λειτουργεί, είναι παλαιάς τεχνολογίας). Διαπιστώθηκαν τέλος τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη Παιδιατρικής Κλινικής σε ολόκληρη την Αργολίδα, με αποτέλεσμα όσα παιδιά χρειάζονται νοσηλεία να μετακινούνται σε Νοσοκομεία της Αττικής", αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Ανδριανός.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.