4/21/2017 07:23:00 μ.μ.
0


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Υπουργό Εξωτερικών της Κούβας κ. Bruno Eduardo Rodriguez Parilla.
Υποδεχόμενος ο κ. Βούτσης τον Κουβανό Υπουργό Εξωτερικών ανέφερε:
Είμαστε ευτυχείς που για πρώτη φορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο υποδεχόμαστε τον Υπουργό Εξωτερικών της φίλης χώρας, της Κούβας. Η σημερινή ημέρα είναι σημαδιακή γιατί συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη θλιβερή επέτειο της επιβολής της επτάχρονης δικτατορίας το 1967 στη χώρα μας και γι’ αυτό τιμούμε τους αγώνες του λαού μας και την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τη διεθνή, που επέφεραν την πτώση της χούντας επτά χρόνια αργότερα.Είναι μακραίωνα η φιλία και οι σχέσεις αλληλεγγύης των δύο λαών μας και πιστεύουμε ότι και στην παρούσα φάση, που οι διεθνείς εξελίξεις βρίσκονται σε μια μεταβατική περίοδο, η ειρήνη, η φιλία, η αλληλεγγύη είναι σταθερές, με βάση τις οποίες μπορούν οι λαοί μας να πορευτούν στον διεθνή ορίζοντα.Είναι ευρύ το πεδίο της συνεργασίας που μπορεί να υπάρξει και παραπέρα σε όλους τους τομείς ανάμεσα στις δύο χώρες και επαναλαμβάνω τη μεγάλη ευχαρίστηση για την τιμή που μας κάνει να παρευρίσκεται εδώ ο φίλος Υπουργός Εξωτερικών».
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κούβας κ. Bruno Eduardo Rodriguez Parilla, απάντησε:
Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, νιώθω ιδιαίτερη τιμή που είμαι σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων. Είμαι στη Βουλή μιας χώρας που είναι ιδιαίτερα φιλική, έχουμε στενούς δεσμούς και πιστεύω ότι μπορούμε να ζήσουμε σ’ αυτό το φιλικό περιβάλλον με ειρήνη». 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.