4/26/2017 07:24:00 μ.μ.
0Στη Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που διεξήχθη το Σάββατο ψηφίσαμε υπέρ της διεξαγωγής ανοιχτού πολιτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη κοινωνία και στο λαό και όχι σε ένα συνέδριο όπου το σώμα θα είναι διορισμένο. Να μπορούν όλοι, ανεξαρτήτως αξιωμάτων να παρευρεθούν ισότιμα σ ένα πολιτικό γεγονός και να συζητήσουν το πλαίσιο προτάσεων, θέσεων και τον οδικό χάρτη προς την δημιουργία της μεγάλης ενιαίας παράταξης που όλοι θέλουμε. Βασικό μέλημα είναι να συμμετέχει η κοινωνία, ο απλός πολίτης αλλά και το σύνολο των στελεχών και των κινήσεων που θέλουν στη διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου. Η κοινωνία πέρα από πολιτικά προτάγματα θέλει και περισσότερη δημοκρατία, της οποίας βασικό συστατικό είναι η συμμετοχή μέσα σ ένα πλαίσιο κανόνων. Εκφράσαμε λοιπόν τη πολιτική μας διαφωνία κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της ΚΕ και με αμεσοδημοκρατική διαδικασία ψηφοφορίας ,όπως γίνεται σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα που σέβονται τον εαυτό τους και είναι ανεκτικά στη διαφορετικότητα. Αντί λοιπόν να συνεκτιμηθεί η πολιτική διαφωνία στο δρόμο για μια μεγάλη και ενιαία παράταξη , γράφτηκαν και ακούστηκαν μέσα από διαρροές αθλιότητες που στοχοποιούσαν στελέχη και παράλληλα δαιμονοποιήθηκε μια αντίθετη πολιτική άποψη, που είχε σαν στόχο να συμβάλει στη διεύρυνση και όχι στη συρρίκνωση του χώρου. Επιθέσεις και αυταρχικές συμπεριφορές σε ανθρώπους που παραμείναμε και παραμένουμε άδολα στο χώρο δίνοντας όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια τη μάχη και που δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο εσωστρέφεια την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει.

Μέλημα μας είναι να προχωρήσουμε όλοι μαζί με σεβασμό στην αντίθετη άποψη και χωρίς δαιμονοποίηση στελεχών και διαφορετικών απόψεων, και με καθαρές διαδικασίες να φτιάξουμε τη μεγάλη Προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα και κυρίως η νέα γενιά που ασφυκτιά.

ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Οικονομολόγος-Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.