4/22/2017 09:51:00 π.μ.
0
Αγαπητοί μου φίλοι  Χριστός Ανέστη και χρόνια σας πολλά
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στις 12/5/2017 θα γίνει μια εκδήλωση για τον άξιο και παλαίμαχο Μακεδόνα πολιτικό, ο οποίος σε όλη τη ζωή του είναι πρώτα ορθόδοξος, υπερήφανος για τη είναι Έλληνας και υπερασπιστής της Δημοκρατίας. Καταρχήν η ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με τη Δημοκρατία. Από την αρχή της ιδρύσεως της αποστολικής εκκλησίας η πρώτη εκκλησία εκφράστηκε δημοκρατικά. Οι συνοδικές αποφάσεις πάρθηκαν πάντα δημοκρατικά. Για την κοινή γιορτή των Τριών Ιεραρχών υπολογίστηκε η γνώμη του λαού.
Ο Παπαθεμελής είναι άνθρωπος με αρχές, αγαπάει την ορθοδοξία με πάθος, αγαπάει την Ελλάδα μας με πάθος, αγαπάει τη Μακεδονία με πάθος. Ασχολείται για τα κοινά από τα φοιτητικά του χρόνια και μέχρι σήμερα. Στα φοιτητικά του χρόνια μου είπε ένας συμφοιτητής του που ζει στην Αργολίδα ήταν πρόεδρος του τμήματός του, δηλαδή της νομικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε διάφορα πολιτικά σχήματα με γνώμονα πάντα να βοηθήσει την Ελλάδα και την κοινωνία μας. Είναι άνθρωπος με ήθος, με αρετή με γενναία ψυχή, σέβεται όλους βλέπει τους ανθρώπους σαν εικόνες Θεού. Όπου όμως διαφωνεί με τις απόψεις τους δεν υπολογίζει το πολιτικό και κοινωνικό κόστος. Είναι άνθρωπος με παράδειγμα για όλους τους  ανθρώπους. Είναι παράδειγμα για τη νεολαία μια και  ασχολείται με τα κοινά. Είναι παράδειγμα για τις οικογένειες μια και είναι υπερασπιστής της οικογένειας. Είναι παράδειγμα για τους πονεμένους ανθρώπους μια και δεν το βάζει κάτω, παρόλο πέρασε τελευταία μια μεγάλη δοκιμασία, εν τούτοις είναι παρόν στον πόνο του ανθρώπου. Θεωρεί ότι του Θεού είμαστε και ότι  επιτρέπει ο Θεός είναι δοκιμασίες που αυτός μόνο ξέρει. Εμείς στη ζωή μας φτάνει να αγωνιζόμαστε για το Θεό και τον άνθρωπο. Αυτό λέει καταρχήν και η πρώτη και η μεγάλη εντολή αγαπήσεις τον Θεό με όλη σου την καρδιά και τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου.
Είναι τιμή που έρχεται στο Άργος και καλό όλο τον Αργειακό λαό να μας έρθει στην εκδήλωση του εργατικού κέντρου του Άργους. Όλοι έχομε κάτι να πάρουμε από τον Παπαθεμελή, ας τον παρακολουθήσουμε θα μας βοηθήσει. Είναι άνθρωπος της ελπίδας και της ενθάρρυνσης, σήμερα χρειαζόμαστε ελπίδα και θάρρος στη ζωή. Σας περιμένω όλους στο εργατικό κέντρο του Άργους.
Διακρίσεις
Έχει διακριθεί με την απονομή του Χρυσού Σταυρού του Αποστόλου Παύλου από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ένεκα «του κοινοβουλευτικού του ήθους, της ορθόδοξης χριστιανικής αντίληψης» και «της πολιτικής διορατικότητας ενός πολιτικού ανδρός με χαρακτηριστικό γνήσιο πατριωτισμό». Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ανέφερε ότι «κατάφερε να χριστιανοποιήσει την πολιτική του αντίληψη και μαρτυρία και να δώσει πολιτική έκφραση στις χριστιανικές του πεποιθήσεις» και ότι κατέδειξε στην πράξη πως «η χριστιανική πίστη μπορεί παντού να εκφράζεται, ακόμη και στην πολιτική».
Επίσης, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών Ρωσιών Αλέξιος Β΄ τον περιέγραψε σε μήνυμά του ως «λαμπρό παράδειγμα συμβολής ενός πιστού τέκνου της Εκκλησίας στην πολιτική ζωή του κόσμου».[3]
Κριτική
Στις 4 Ιουνίου 2012, ο Στέλιος Παπαθεμελής ως δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης και επικεφαλής δημοτικής παράταξης, σχολιάζοντας παλαιότερη δήλωση του δημάρχου της πόλης Γιάννη Μπουτάρη που ανέφερε ότι θα ήταν θετικός στο να τελέσει πολιτικό γάμο ομοφύλων, χρησιμοποίησε απαξιωτικές εκφράσεις σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους ομοφυλόφιλους, συγκρίνοντάς τους με τα κτήνη και τους κτηνοβάτες, δηλαδή με τα ζώα και με αυτούς που συνουσιάζονται με αυτά.[4] Για αυτήν την δήλωση δέχθηκε επικρίσεις.[5][6] [7]


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.