5/14/2017 06:52:00 μ.μ.
0

Την ανάγκη για εξάπλωση έφερε η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση βιολογικών προϊόντων σε χώρες της Ευρώπης. Οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, σωστής διαβίωσης/μεταχείρισης των ζώων και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της «βιομηχανικής συμβατικής γεωργίας», αναζητούν τα προϊόντα αυτά.


Η επιθυμία για «βιώσιμη γεωργία» είναι πλέον καθολικά αποδεκτή και η υλοποίησή της στενά συνδεδεμένη με τη βιολογική καλλιέργεια, έναν τομέα που αναπτύσσεται ταχέως σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε μια περιοχή όπως αυτή του αργολικού κάμπου, που έχει δοκιμαστεί τις τελευταίες δεκαετίες από την εκτενή και έντονη καλλιέργεια συμβατικών προϊόντων, με τη συχνά αλόγιστη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, μια τέτοια στροφή σε οικολογικές πρακτικές αρχίζει ήδη να παρατηρείται.

Την αλλαγή στην εικόνα αυτή μας μεταφέρει και η εταιρεία ANYFION GREECE ΙΚΕ, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα εμπορίου βιολογικών προϊόντων από το 2013. Το έναυσμα για τη σύσταση της εταιρείας ήταν η ιδέα της βοήθειας επίλυσης του περιβαλλοντολογικού προβλήματος στην περιοχή και της στήριξης των λιγοστών αλλά επίμονων βιοκαλλιεργητών σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο. Η ομάδα της ANYFION ξεκίνησε με το εξαγωγικό εμπόριο ελληνικού ελαιολάδου και πορτοκαλιού και τη συνεργασία με 2 τοπικούς παραγωγούς. Μέσα σε 4 χρόνια, η γκάμα προϊόντων της αυξήθηκε σε 8 συνολικά προϊόντα, με την ενσωμάτωση 21 μικρών βιοκαλλιεργητών να παρέχουν μοναδικά σε ποιότητα βιολογικά είδη. Η εξαγωγική προσπάθεια στέφεται με επιτυχία στην Ελβετία, τη Γερμανία και την Αυστρία, όπου υπάρχει μεγάλη αποδοχή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.