5/08/2017 04:52:00 μ.μ.
0

Σήμερα η παγκόσμια κοινότητα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζει και τιμά όλους εκείνους, οι οποίοι πιστεύουν και εργάζονται ανιδιοτελώς και ακούραστα στο παγκόσμιο αυτό εθελοντικό κίνημα, που υπηρετεί τις Θεμελιώδεις Αρχές οι οποίες είναι Ανθρωπισμός –Αμεροληψία –Ουδετερότητα –Ανεξαρτησία –Εθελοντισμός –Ενότητα –Παγκοσμιότητα

Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού Ερρίκου Ντυνάν.

Οι δύο οργανισμοί μας υπενθυμίζουν τις τιτάνιες προσπάθειες, που καταβάλλουν σε όλο τον κόσμο για την ανακούφιση των ανθρώπων από τις αρρώστιες, τους λοιμούς, τις καταστροφές και τους πολέμους. Οι εθελοντές και οι εθελόντριες ζουν για να προσφέρουν αγάπη, αλληλεγγύη, συμπαράσταση, συντροφιά καθώς και ηθικά και υλικά αγαθά, σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος ,θρησκεύματος και πολιτεύματος.


Γιατί ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ο Ερυθρός Σταυρός θα είναι πάντα εκεί σε κάθε ανάγκη του.Ντινάν

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.