5/10/2017 06:33:00 π.μ.
0
Ο Σύλλογος πολεμικών τεχνών «ARGOLIS HAPKIDO ACADEMY» με εκπρόσωπο τον προπονητή του συλλόγου Σωτηρόπουλο Ευάγγελο (3ο Dan ΤΚD, 1ο Dan HKD), συμμετείχε στο 17ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Hapkido, που διεξήχθη στις 22-23 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Αργυρούπολης, όπου διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από την Πανελλήνια Ένωση Χαπκίντο (Π.Ε.Χ.), με κύριο Διδάσκων στο σεμινάριο τον Master Βαγγέλη Θάνο, Πρόεδρο  της ΠΕΧ & Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Ευρώπης της WHF (7ο Dan HKD, 8o Dan TKD). Στο σεμινάριο παράλληλα συμμετείχαν σύλλογοι, εκπαιδευτές και μαθητές από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη πολεμική τέχνη αλλά καθώς από άλλα συστήματα πολεμικών τεχνών, θέλοντας να εκπαιδευτούν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους από την αποτελεσματικότερη τέχνη αυτοάμυνας.
Το Hapkido είναι μια κορεάτικη πολεμική τέχνη με ιστορία 2000 ετών,  η οποία, κατά κύριο λόγο, βασίζεται στην εσωτερική δύναμη του ατόμου. Είναι ένας συνδυασμός δύναμης και αρμονίας. Ο Hapkidoka είναι σε θέση να εξοντώσει έναν δυνατότερο αντίπαλο χρησιμοποιώντας ελάχιστη δύναμη. Αυτή είναι και η βασική φιλοσοφία του, δίνοντας την δυνατότητα εφόσον εφαρμόσει αποτελεσματικά τις τεχνικές αυτοάμυνας. Για το λόγο αυτό  είναι κατάλληλο για άντρες, γυναίκες και παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Ο σκοπός του Hapkido είναι πρωτίστως να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας και όχι να τραυματίσουμε αλλά να αδρανοποιήσουμε έναν αντίπαλο.
O σύλλογος «Argolis Hapkido Academy» είναι o μοναδικός εκπρόσωπος της συγκεκριμένης πολεμικής τέχνης στο νομό Αργολίδος, διεξάγει καθημερινά μαθήματα στην πόλη του Άργους και του Ναυπλίου με τμήματα παιδικά και ενηλίκων και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δοκιμάσουν, αποκομίζοντας όλα τα οφέλη της ενασχόλησης με το Ηapkido!  


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.