5/09/2017 08:24:00 π.μ.
0
Οικογενειακά επιδόματα, ανεργίας και λοιπά προνοιακά θα ψαλιδιστούν, σύμφωνα με το «τελικό» Μνημόνιο κυβέρνησης-Θεσμών. Προς κατάργηση και οι… εναπομείνασες φοροαπαλλαγές
Στη «μέγγενη» των περικοπών μπαίνουν κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, ενώ υπό κατάργηση τελούν και οι φοροαπαλλαγές που έχουν απομείνει, σύμφωνα με το τελικό κείμενο της τεχνικής συμφωνίας που κατέληξαν κυβέρνηση και Θεσμοί. Επιπρόσθετα, στα μέτρα που συμφωνήθηκαν και θα τεθούν σε εφαρμογή από φέτος, περιλαμβάνονται και περικοπές δαπανών σε φάρμακα και υγειονομική περίθαλψη.

Σημείο αναφοράς αποτελεί αναμφίβολα το γεγονός ότι περικόπτονται σημαντικές κοινωνικές παροχές, αρχής γενομένης από την τρέχουσα χρονιά. Συγκεκριμένα «μαχαίρι» κατά 1,5 εκατ. ευρώ θα μπει από φέτος στα επιδόματα ανεργίας, ενώ το 2010 το ποσό μείωσης θα ανέλθει στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπρόσθετα το 2017, τα οικογενειακά επιδόματα θα ψαλιδιστούν κατά 8,5 εκατ.ευρώ και την επόμενη χρονιά η περικοπή θα φτάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Μειώσεις κατά 58 εκατ.ευρώ το 2018, προβλέπονται στο Συμπληρωματικό Μνημόνιο, για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ενώ συνολικά η κυβέρνηση δεσμεύεται για εξορθολογισμό δημοσίων δαπανών κατά 189 εκατ.ευρώ το 2018.

Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές που είχαν απομείνει

Προς κατάργηση, βάσει του τελικού κειμένου της τεχνικής συμφωνίας, οδεύουν ολοταχώς και φοροαπαλλαγές, όπως για παράδειγμα για τις ιατρικές δαπάνες, με απώτερο δημοσιονομικό σκοπό να εξοικονομηθούν 259 εκατομμύρια ευρώ, το 2018.

Επίσης, στο «τελικό» Μνημόνιο, γίνεται αναφορά στον περιορισμό των δαπανών για φάρμακα και υγειονομική περίθαλψη από φέτος, για εξοικονόμηση 125 εκατ. ευρώ το 2017 και 188 ευρώ εκατ. ευρώ συνολικά ως το 2018.

Μέτρα εντός του 2017

Επιπρόσθετα εντός της τρέχουσας χρονιάς η κυβέρνηση δεσμεύεται να αλλάξει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ως τον Δεκέμβριο του 2017 για να προσεγγίσουν τις εμπορικές, με την υποσημείωση ότι οι αλλαγές στον φόρο περιουσίας θα ισχύσουν από το 2018.

Επίσης λαμβάνει την υποχρέωση να μην φέρει ξανά και να μην παρατείνει, ρυθμίσεις χρεών ή αμνηστευτικές φορολογικές διατάξεις, πέραν όσων υφίστανται. Ακόμη η κυβέρνηση καλείται να εξαιρέσει από τον ΦΠΑ τις επιχειρήσεις με πολύ χαμηλούς τζίρους (κάτω από τις 25.000 ευρώ και ίσως κάτω και από τις 15.000 ευρώ).
ΠΗΓΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.