5/03/2017 09:13:00 π.μ.
0
Συνάντηση είχε τη προηγούμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου με τον Δήμαρχο Πόρου κ. Γιάννη Δημητριάδη, για ζητήματα που αφορούν τους επαγγελματίες κατά την επερχόμενη τουριστική περίοδο. Στη συνάντηση, την οποία είχε ζητήσει το Προεδρείο του Συλλόγου, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος κ. Παντελής Κουνέλης και ο Έφορος Δημ. Σχέσεων κ. Γρηγόρης Μαστροπέτρος. Τα μέλη του Δ.Σ  παρουσίασαν στον Δήμαρχο δύο σημαντικά ζητήματα που είχαν θέσει στο Δ.Σ τις προηγούμενες ημέρες πολλά μέλη του Συλλόγου.

Το πρώτο αφορούσε την ανακατασκευή του γεφυριού στον Συνοικισμό (έναντι του Δημ. Κοιμητηρίου και τις σοβαρές δυσχέρειες που αυτή θα επιφέρει στην οικονομική δραστηριότητα των περιοχών από Κοιμητήριο έως Μοναστήρι, λόγω της ολικής διακοπής κυκλοφορίας. Ο Σύλλογος πρότεινε στον Δήμαρχο την μεταφορά του έργου για μετά τη τουριστική περίοδο ή την τμηματική κατασκευή του, ώστε να υπάρχει πάντα σε λειτουργία μια λωρίδα κατεύθυνσης με φωτεινούς σηματοδότες. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Δήμαρχος ανέφερε πως είναι απαραίτητο να γίνει τώρα το έργο και δεσμεύτηκε στον Ε.Ε.Σ.Π. πως θα λειτουργήσει κανονικά η παράπλευρη κυκλοφορία μέσω του  ρέματος του Συνοικισμού, καθόλη τη (σύντομη όπως μας ανέφερε) διάρκεια των έργων. Μάλιστα μας δήλωσε πως θα μπορούν να διέρχονται όλα τα οχήματα (μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά κλπ) ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των επιχειρήσεων. Οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Σ.Π. ανέφεραν στον Δήμαρχο πως σε αντίθετη περίπτωση, ο Σύλλογος θα αναγκαστεί να διεκδικήσει εκ μέρους των μελών του τυχόν διαφυγόντα κέρδη με νομικές ενέργειες.

Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε την διευθέτηση των ανενεργών σκαφών στο λιμάνι του Πόρου, τα οποία καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο δίχως να προσφέρουν κάτι στην τοπική οικονομία. Αντιθέτως τα ανενεργά σκάφη μειώνουν την διαθέσιμη επιφάνεια για ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής (μηχανοκίνητων ή ιστιοπλοικών), οι επιβάτες των οποίων στηρίζουν την οικονομία του νησιού με αγορές, φαγητό, διασκέδαση κλπ. Ήδη ο Ε.Ε.Σ.Π. έχει αποστείλει σχετική επιστολή και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, ο Πρόεδρος του οποίου κινητοποιήθηκε άμεσα, προωθώντας το αίτημα του Συλλόγου στο Λιμεναρχείο Πόρου για να επιληφθεί του θέματος και να συνδράμει το έργο του. Ήδη με τη συμβολή του Λιμεναρχείου και του ΔΛΤ έχει ξεκινήσει η διευθέτηση του ζητήματος, η οποία θα συνεχιστεί με συνεργασία όλων των πλευρών και τη συμβολή του Ε.Ε.Σ.Π.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.