5/09/2017 09:51:00 π.μ.
0
ΠΕΜΠΤΗ 11/5/2017 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 7.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.


Η κυβέρνηση αποφασίζει μονομερώς και χωρίς κανένα διάλογο να καταστρατηγήσει τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα των παιδαγωγών και των αποφοίτων των τμημάτων προσχολικής αγωγής των ΤΕΙ, οι οποίοι έχουν γνωστικό αντικείμενο για παιδιά ηλικίας από 0 έως 6 ετών, καθώς επίσης και των βοηθών παιδαγωγών, μαγείρων, τραπεζοκόμων που συμβάλλουν καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών. Γνωρίζει ο Υπουργός Παιδείας πως η υποχρεωτική μεταφορά των προνήπιων στα νηπιαγωγεία θέτει εκτός εργασιακού και γνωστικού αντικειμένου νηπιαγωγούς που εργάζονται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς;
Η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών εμπιστεύονται ό,τι πολυτιμότερο για αυτούς, τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς όχι μόνο για το άρτιο παιδαγωγικό έργο που προσφέρουν, αλλά και για το λόγο ότι αποτελούν ένα σημαντικό «αποκούμπι» στον εργαζόμενο γονιό, στον άνεργο γονιό που αγωνιά καθημερινά. Τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι γονείς όταν τα νηπιαγωγεία κλείνουν στις 15 Ιουνίου;
Αντί η Κυβέρνηση να στηρίζει την Δημόσια και ΔΩΡΕΑΝ Παιδεία «σπρώχνει» τους γονείς στην ιδιωτική εκπαίδευση. Κι αυτό, τη στιγμή που η κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έχει ανακοινώσει τη δημιουργία χιλιάδων ακόμη θέσεων σε Παιδικούς Σταθμούς για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των παιδιών, των οικογενειών τους και των εργαζομένων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση αποφάσισε να προκηρύξει ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,
την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2017, από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24) στις 9:00 π.μ. και από εκεί θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27, Αθήνα).

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
• Για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας των Παιδικών Σταθμών και την διασφάλιση των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.
• Για την υπαγωγή της επιστημονικής εποπτείας των παιδαγωγικών προγραμμάτων Παιδικών Σταθμών στο Υπουργείο Παιδείας.
• Για την ενιαία εκπαίδευση παιδαγωγών με την ενοποίηση των τμημάτων προσχολικής αγωγής των ΤΕΙ και αυτών των ΑΕΙ.
• Για το δικαίωμα των γονέων παιδιών προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας να επιλέγουν τη δομή προσχολικής αγωγής που επιθυμούν να φοιτήσει το παιδί τους (Παιδικοί Σταθμοί – Νηπιαγωγεία).
• Για το δικαίωμα όλων των παιδιών να είναι παιδιά προσχολικής ηλικίας και ΟΧΙ «μαθητές» από τα 4 χρόνια τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Την άμεση τακτοποίηση του παιδαγωγικού προσωπικού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών μέσω ΕΣΠΑ που εργάζονται στους Δήμους για πολλά χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
• Την άρση της απαγόρευσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες στελέχωσης των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
• Χρηματοδότηση από τον Κεντρικό προϋπολογισμό για την λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
• Την κατάργηση των τροφείων.
• Τον καθολικό Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών.
• Την τήρηση και μη τακτοποίηση του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών που μερίδα αιρετών επιχειρεί να προσαρμόσει στην κατεύθυνση μετατροπής τους σε παιδοφυλακτήρια.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΚΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.