5/08/2017 11:22:00 π.μ.
0

 Με τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν με τη σταδιακή αυτοματοποίηση των συνθηκών ζωής, τις συνεχείς ανακατατάξεις σε όλους τους τομείς, τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του ατόμου και την είσοδο της μητέρας στην εργασία, ο παραδοσιακός θεσμός της οικογένειας άρχισε να δέχεται ισχυρές πιέσεις. Οι γονείς - βασικοί συντελεστές δόμησης της προσωπικότητας του αναπτυσσόμενου ατόμου, βρέθηκαν αντιμέτωπα με πολλαπλά προβλήματα.
 Ο Δήμος Άργους Μυκηνών, με γνώμονα τον παραπάνω προβληματισμό, ανταποκρινόμενος στο αίτημα πολλών συμπολιτών μας και σε συνεργασία με την Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δαμασκηνού Δέσποινα και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων της περιοχής μας, αποφάσισε την ίδρυση και λειτουργία ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ στο Δήμο, υπό την εκπαίδευση και συντονισμό του Αλέξανδρου Ν. Μουσούρου / Κλινικού Ψυχολόγου.
 Η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ που πρόκειται να λειτουργήσει στο Δήμο μας, θα ακολουθεί τη φιλοσοφία, μεθοδολογία και πρακτική του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΧΟΥΡΔΑΚΗ που ιδρύθηκε το 1962, και που αποτελεί παράρτημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την Εκπαίδευση των γονέων (International Federation for Parent Education), με επίσημο συνεργάτη τον Αλέξανδρο Ν. Μουσούρο / Κλινικό Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπευτή.
 Σας περιμένουμε όλους στο κάλεσμά μας την Τετάρτη 10/05/2017 στην «Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού – Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος, και ώρα 19:00 – 20:30, στην επίσημη παρουσίαση των Σχολών Γονέων στην περιοχή μας. Λαμβάνοντας την ευκαιρία να ενημερωθείτε, να κάνουμε ένα δημιουργικό διάλογο θέτοντας προβληματισμούς και ερωτήσεις, και τέλος να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στις ομάδες που θα ξεκινήσουν άμεσα. Εισηγητής, Αλέξανδρος Ν. Μουσούρος / Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής.  


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.