5/14/2017 11:12:00 π.μ.
0

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων που διενεργεί το Πυροσβεστικό Σώμα σε εθελοντικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, ολοκληρώθηκε σήμερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου εκπαιδευτικό σεμινάριο σε Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραρτήματος Ναυπλίου. 

Το σεμινάριο 52 ωρών περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος και σκοπός του ηταν η εξοικείωση των εθελοντών που έλαβαν μέρος σε καταστάσεις πυρόσβεσης. Όπως τόνισε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Πύραρχος Βασίλης Αλεξόπουλος το έργο που επιτελούν οι εθελοντές ειναι πολύ σημαντικό και οι γνώσεις που αποκόμισαν από την συγκεκριμένη εκπαίδευση, η οποία εστίαζε στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, την ασφάλεια του προσωπικού, χρήση μέσων και εξοπλισμού καθώς και στη συνεργασία μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών θα τους είναι απαραίτητες για να μπορέσουν να προσφέρουν την βοήθεια τους σε ανάλογες περιπτώσεις.


 Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ναυπλίου, καθ' όλη τη διάρκεια της Αντιπυρικής Περιόδου έχει σε ετοιμότητα ομάδες Άμεσης Επέμβασης, όπου σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Αργολίδας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, κινητοποιούνται σε κάθε μεγάλο συμβάν ή όποτε υπάρχει ανάγκη, τόσο για την παροχή πρώτων βοηθειών σε πολίτες και πυροσβέστες κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων κατάσβεσης πυρκαγιών, όσο και επικουρικά στο έργο κατάσβεσης μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.