7/03/2017 12:25:00 μ.μ.
0
Ενσωματωμένη εικόνα 1

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε τις πύλες του και το 26ο Φεστιβάλ Ναυπλίου στο κάστρο Παλαμηδίου με το τζαζ σχήμα Tomas Franck New Quartet.

Ενσωματωμένη εικόνα 2Ενσωματωμένη εικόνα 3Ενσωματωμένη εικόνα 4Ενσωματωμένη εικόνα 5

Το τζαζ σχήμα από τη Δανία ερμήνευσε τόσο έργα του ιδρυτή του όσο και των μεγάλων συνθετών του είδους, όπως ο JohnColtraneκι ο MilesDavis. 

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ παρακολούθησαν ο Πρέσβης της Δανίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο Michael Braad, ο υπεύθυνος του φεστιβάλ Κώστας Χελιώτης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Βακαρέλης, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Χρήστος Ζέρβας και πολύς κόσμος.

 Ενσωματωμένη εικόνα 6Ενσωματωμένη εικόνα 8Ενσωματωμένη εικόνα 9Ενσωματωμένη εικόνα 7

Η συναυλία έκλεισε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο το Φεστιβάλ καθώς ο αυθορμητισμός του σχήματος και η δυνατότητα του να αφουγκράζεται τη στιγμή χάρισε μια ξεχωριστή εμπειρία στο κοινό.

Ο απολογισμός διαφορετικός για τον κάθε ακροατή και φίλο του εν λόγω μουσικού γεγονότος στην πόλης μας. Θα πρέπει όλοι όμως να συμφωνήσουμε ότι το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου έχει και σταθερό κοινό φίλων που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο αν το συσχετίσουμε με τον πληθυσμό της πόλης αλλά και έναν αριθμό επισκεπτών -φίλων- που είναι παρόντες αυτά τα καλοκαιρινά βράδια στο Ναύπλιο. 

Κάθε θεματικό φεστιβάλ έχει τις δυσκολίες να απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό
ενδιαφέροντος, πόσο μάλλον όταν το κοινό που αναζητά το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου είναι το κοινό που αγαπά και στηρίζει την κλασική μουσική. ΄

Εχει όμως ένα μεγάλο προσόν για μια πόλη σαν το Ναύπλιο...είναι Διεθνές! Αυτό το "Διεθνές" είναι η σημαντικότητα αυτού του φεστιβάλ που μαζί με τις παράλληλες εκδηλώσεις του και τις μουσικοπαιδαγωγικές του δράσεις δημιουργεί ένα project στον Δήμο Ναυπλιέων. 

 Ενσωματωμένη εικόνα 10Ενσωματωμένη εικόνα 11Ενσωματωμένη εικόνα 12

Το φεστιβάλ Ναυπλίου ολοκλήρωσε τον φετινό του κύκλο με τζαζ στο Κάστρο, Ας προσπαθήσουμε το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου εκτός από τη μελωδικά ποιοτική του πρόταση να μας εκπλήσσει κάθε χρόνο και κόντρα στην επανάληψη του θεσμού να πρωτοτυπεί! 

 Ενσωματωμένη εικόνα 13

Ας μην ξεχνάμε ότι το εν λόγω φεστιβάλ είναι ένα ολοκληρωμένο μουσικολογικό πρόγραμμα και όχι απλά μια μουσική εκδήλωση όπως τόσες και τόσες άλλες ανά την Ελλάδα! 

Ας αποχαιρετήσουμε  το 26ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου δηλώνοντας ότι θέλουμε και αναμένουμε το 27ο το 2018!


-- 
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.