7/03/2017 11:55:00 π.μ.
0

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, ένας εξαίρετος, μαχόμενος δικηγόρος, αναδείχθηκε στον κορυφαίο αυτοδιοικητικό παράγοντα που αναμόρφωσε την πόλη του Άργους ως επί 12ετία Δήμαρχος.
Πραγματικός μεταρρυθμιστής, αγνοούσε τόσο το πολιτικό κόστος, όσο και τις πολιτικές ταμπέλες. Έδωσε έμφαση στα μεγάλα έργα υποδομών της πόλης, όσο και στην πολιτιστική της προβολή σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, ο βιολογικός καθαρισμός, η Δημοτική αγορά, οι στρατώνες Καποδίστρια, το Κωνσταντοπούλειο, οι πεζοδρομήσεις, κ.ά., άλλαξαν τη μορφή του Άργους.
Ο Δ. Παπανικολάου εμπνεύστηκε και δημιούργησε το Δίκτυο των Αρχαιοτέρων πόλεων της Ευρώπης με το Άργος ως επίκεντρο.
Το διεθνούς ακτινοβολίας Φεστιβάλ Άργους, αποτέλεσε για αρκετά χρόνια πετυχημένη διεθνούς ακτινοβολίας πολιτιστική δραστηριότητα.
Η για 17 χρόνια προεδρία του μεγαλύτερου Πνευματικού Συλλόγου της πόλης, του ΔΑΝΑΟΥ, ήταν το επιστέγασμα της κοινωνικής και πολιτιστικής συνεισφοράς στην κοινωνία του Άργους, ενός πολύ σημαντικού  πολιτικού ανθρώπου.
Ήταν τιμή μου που με θεωρούσε φίλο του.
Θα τον θυμόμαστε για πάντα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.