7/31/2017 04:09:00 μ.μ.
0
«Όσοι διαφωνούν να περάσουν απέναντι».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξη τύπου, σχετικά με τα όλο και πιο συχνά εμφανιζόμενα εκφυλιστικά φαινόμενα στη λειτουργία του ΠεΣυ, όπως υπερψήφιση αποφάσεων με 14 ψήφους, όσο είναι το όριο για να παρθούν αποφάσεις, την απουσία του Περιφερειάρχη σε κρίσιμες αποφάσεις κ.λ.π. μεταξύ άλλων τόνισε:

Οσο αποκαλύπτεται ο αντιλαϊκός χαρακτήρας αποφάσεων και επιλογών της Περιφέρειας όπως η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων και των νερών του Αναβάλλου στο κεφάλαιο με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, η επιμονή να υπερψηφιστεί η πρόταση για πεζοδρόμηση και διχοτόμηση του Γυθείου που τελικά δεν πέρασε, η μη υπερψήφιση κατ’ εντολή των βιομηχάνων πυρηνελαιουργών στοιχειωδών μέτρων προστασίας της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος, η κατάρρευση του συστήματος δακοκτονίας και κουνουποκτονίας κ.λ.π. τόσο ο εκφυλισμός και ο αυταρχισμός-αντικομμουνισμός, σαν οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, θα εντείνονται.

Δεν είναι λύση, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας αλλά και της μειοψηφίας, να απουσιάζουν ή να φεύγουν την ώρα των κρίσιμων αποφάσεων, για να μην κατηγορηθούν ότι «εγκαταλείπουν το καράβι τώρα που φαίνετε ότι μπάζει νερά και βουλιάζει». Να περάσουν απέναντι, να συνταχτούν με το λαό.

Το ίδιο να κάνουν και όσοι από τους «συνήθεις 14 πιστούς» νοιώθουν ότι προσβάλλονται, όταν αποκαλύπτεται ότι ψήφισαν με βάσει τις επιθυμίες των βιομηχάνων – πυρηνελαιουργών, των κεφαλαιοκρατών γενικότερα, που κάνουν κουμάντο στην οικονομία και στην εξουσία.

....................................................

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξη τύπου, σχετικά με την προσωπική επίθεση που δέχτηκε από τις κκ Νικολάκου κ Μούζα μεταξύ άλλων τόνισε:

Η υπόθεση των πυρηνελαιουργείων αναδεικνύει, το χαρακτήρα του αστικού κράτους σε όλο του το μεγαλείο.

Διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα ποδάρια τους Περιφερειακές και Νομαρχιακές Αρχές διαμόρφωσαν και ανέχτηκαν την ασύδοτη δράση των πυρηνελαιουργών. Ρυπαίνουν χρόνια την ατμόσφαιρα, τα επίγεια και υπόγεια νερά, λειτουργούν εγκαταστάσεις και μονάδες χωρίς αδειοδοτήσεις, δεν έχουν νομοθετηθεί ανώτατα ώρια εκπομπών επικίνδυνων ουσιών από τα πυρηνελαιουργεία κ.α.

Αρνούνται οι βιομήχανοι να πληρώσουν ακόμα και κάποια ευτελή πρόστιμα για δεκάδες παραβάσεις που διαπιστώνουν κλιμάκια έλεγχου, γιατί ισχυρίζονται ότι αυτά που βιώνουν οι κάτοικοι είναι μια «οπτική ρύπανση»!!! Αυτά δηλώνει ο εκπρόσωπός τους στη Συνεδρίαση του ΠεΣυ στις 12-09-2011 και συνεχίζει ο βιομήχανος «Διότι αν πάρεις αυτό που φαίνεται, ο άσπρος ο υδρατμός και το υγροποιήσεις, θα βγάλεις ένα νερό το οποίο θα είναι, όπως αυτό στο ποτήρι που πίνουμε. Δεν είναι ανθυγιεινό»!!!

Στη συνεδρίαση του ΠεΣυ στις 24-07-2017 οι πυρηνελαιουργοί με τον αριθμό πρωτοκόλλου 19394/44467/24-07-2017 έγγραφό τους απαίτησαν να μην παρθεί καμία απόφαση, να μην ψηφιστούν ούτε αυτά τα 13 στοιχειώδη μέτρα που πρότεινε η Υπηρεσία.

Η πλειοψηφία (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) με εντολή Τατούλη έσπευσαν να ικανοποιήσουν το αίτημα των πυρηνελαιουργών και δεν υπερψήφισαν τα 13 μέτρα, που πρότεινε η εισήγηση.
Επειδή αποκαλύπτουμε αυτά τα απλά πράγματα «τρελαίνονται» οι συγκεκριμένες κυρίες και σπεύδουν με αυτά τα άθλια κείμενα να μας επιτεθούν. 

Ας μην μιλάνε για στοχοποίηση αυτοί που ανέχονται γραπτά και προφορικά οι βιομήχανοι να στοχοποιούν υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικά πρόσωπα στη Μεσσηνία.

Τρέμουν την λαϊκή αγανάκτηση και οργή, όπως τρέμει παντού και πάντα το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, όταν αποκαλύπτεται.

Να είναι σίγουρες οι κυρίες ότι, αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι θα πάρουν στα δικά τους χέρια την προστασία της υγείας των ίδιων και των παιδιών τους, την προστασία του περιβάλλοντος, θα απαιτήσουν και θα επιβάλουν το κράτος να καθορίσει στα πυρηνελαιουργεία συγκεκριμένες τεχνικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές.


Φιέστες με άρτο και θεάματα στη Λακωνία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Είναι πρόκληση σε μια Περιφερειακή Ενότητα όπως η Λακωνία, που δοκιμάζεται έντονα από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που στηρίζει και η Περιφέρεια, να οργανώνονται φιέστες με «άρτο και θεάματα».

Αρνήθηκαν να δώσουν ένα ευρώ για ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές πρόπερσυ στη Νεάπολη, φέτος στη Μάνη.

Δίνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε δρόμους που βυθίζονται (παράκαμψη Βουτιάνων – Μακρυνάρα) σε έργα που δεν ολοκλήρωσαν οι εργολάβοι και εισέπραξαν εκατομμύρια (Σκούρα – Πυρί…) στους ανεμογεννητριάδες και φωτοβολταϊκούς, το ζεστό χρήμα ρέει συνέχεια.

Ψηφίζουν θετικά για τεράστια αιολικά και φωτοβολταϊκά Βιομηχανικά συγκροτήματα στη Λακωνία, που καταστρέφουν τη Μάνη και τη χερσόνησο του Μαλέα.

Ευθύνονται για την κατάρρευση του προγράμματος δακοκτονίας (πέρση και φέτος) για την ανύπαρκτη κουνουποκτονία και ας διατίθενται 10 εκατομμύρια ευρώ.

Διαθέτουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να πιάνουν κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Γυθείου, για μαρίνες να δένουν τα γιοτ των σκαφάτων, για τους tour operators για την καπιταλιστική ανάπτυξη στον τουρισμό που καταστρέφει τους μικρούς επαγγελματίες (μικρά ξενοδοχεία – ενοικιαζόμενα δωμάτια – καταστήματα στην εστίαση κ.λπ.)

Ενώ ευθύνονται για όλα αυτά, έχουν το θράσος να οργανώνουν και τέτοιες φιέστες.

Οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν θα τους νομιμοποιήσουμε, δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την παρωδία – συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Γύθειο.

Καλούμε τα πλατιά λαϊκά στρώματα να τους γυρίσουν την πλάτη.

Να οργανώσουν την πάλη τους και να υπερασπιστούν το δίκιο τους.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
Γόντικας Νίκος
Γούργαρης Βαγγέλης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.