7/27/2017 11:26:00 π.μ.
0
Πρώτη φορά βλέπω μια εταιρεία να βγαίνει απροκάλυπτα με ανακοίνωση της να στηρίξει έναν Δήμαρχο και εννοώ τον Δήμαρχο Καλαμάτας και βέβαια η εταιρεία είναι ο ΗΛΕΚΤΩΡ, η μοναδική που συμμετείχε στο διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας για την μονάδα διαχειρίσεις απορριμμάτων. Αναρωτιέμαι γιατί δεν μπήκε στην διαδικασία να κηρύξει άγονο το διαγωνισμό ο κ.Νίκας  ;
 Θα έλεγα πως ως ένα σημείο είναι θεμιτό η εταιρεία να προσπαθεί να σώσει την παρτίδα ακόμα και να γράφει ανακρίβειες, αν και  σε αυτό το δελτίο είναι πολλές και τρανταχτές . Όμως επανέρχομαι στο γεγονός πως για πρώτη φορά μια εταιρεία κάνει μια τέτοια κίνηση, για να ήμαστε ακριβείς πρώτη φορά μετά τον Ιβάν Σαββίδη που βγήκε και στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά που του χάρισε το πρόστιμο που έπρεπε να καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο. 
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά από την στιγμή που ο ΗΛΕΚΤΩΡ έχασε τον διαγωνισμό στον Δήμο Άργους-Μυκηνών και λίγες ημέρες αφότου ο κ.Νίκας βρέθηκε στο καναβάτσο απολογούμενος προς τους δημότες του αφού η διαφορά στην τιμή ανά τόνο είναι τεράστια. Με υπολογισμούς γραμμένους σαν σε μπακαλόχαρτο προσπαθούν να μας πείσουν πως θα παει η τιμή ανά τόνο πολύ περισσότερο , κάτι που βέβαια δεν το αποδεικνύουν .Όμως στηριζόμενοι στην θεωρία του λέγε λέγε στο τέλος κάτι μένει  έβγαλαν την παρακάτω ανακοίνωση, πίσω από την οποία κρύφτηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας και πως αλλιώς βέβαια αφού έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα .

 Χτες λοιπόν στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Καλαμάτας αναρτήθηκε, με τίτλο «Η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. απαντά για τη διαχείριση απορριμμάτων», η εξής ανακοίνωση της εταιρίας: «ΗΗΛΕΚΤΩΡΑ.Ε. είναι ο βραχίονας Διαχείρισης Απορριμμάτων του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με καθετοποιημένη ανάπτυξη καιτ εχνογνωσία που της επιτρέπει να παρέχει λύσεις στο σύνολο του φάσματος του τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.
Μέσα από την Κατασκευή 25 μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων διαφόρων τεχνολογιών ανά την Ευρώπη και την Ελλάδα (Γερμανία-Βουλγαρία-Κύπρο-Κροατία) εκ των οποίων 3 (Λάρνακα, Osnabrueck Γερμανίας και Κοζάνη) υπό μορφή σύμβασης παραχώρησης με την επενδυτική μας συμμετοχή, αποτελούμε έναν εκ των πλέον δυναμικών εταιριών στον τομέα μας, χτίζοντας μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης κι αξιοπιστίας με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης που υπηρετούμε.
Με κατάπληξη ενημερωθήκαμε για τις θέσεις του αξιότιμου Δημάρχου Άργους-Μυκηνών κ. Καμπόσου ο οποίος σύγκρινε κι ακολούθως προχώρησε σε σχολιασμούς αναφορικά με το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων μεταξύ της πόλης του και της Καλαμάτας με την οποία αναμένεται να υπογράψουμε σύμβαση.
Προς αποκατάσταση της ορθότητας και συγκρισιμότητας των στοιχείων και δεδομένων και προς αποφυγή εντυπώσεων οφείλουμε να ενημερώσουμε σχετικά τα ακόλουθα:
Ο διαγωνισμός που προκήρυξε οΔήμος Άργους - Μυκηνών έχει «σπάσει» το συνολικό σύστημα της προσωρινής διαχείρισης για 18.712 τόνους ετησίως σε τρεις διαφορετικές εργολαβίες:
1o Έργο: «Κατασκευή Μονάδας Μηχανικής Διαλογής στα πλαίσια Προσωρινής Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων», προϋπολογισμού 1.198.462,24 € με ΦΠΑ
2ο Έργο: «Λειτουργία Μονάδας Διαχείρισης – Ανακύκλωσης Κομποστοποίησης και Προσωρινής Διαχείρισης Στερεών Αστικών Αποβλήτων 2016-20 Δήμου Άργους-Μυκηνών».
3ο Έργο: Δεν έχει προκηρυχθεί ακόμα και θα πρέπει να προκηρυχθεί η προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού για τη διαχείριση απορριμμάτων προκειμένου να μπορεί ο Ανάδοχος του 2ου Έργου να παρέχει τις υπηρεσίες διαχείρισης.
Έτσι, με το συγκεκριμένο σύστημα διαγωνισμών ο Δήμος Άργους – Μυκηνών παρέχει (αφού κατασκευάσει ή προμηθευτεί) τα περισσότερα στοιχεία του απαιτούμενου εξοπλισμού για την παροχή των υπηρεσιών διαχείρισης. Για το λόγο αυτό στο κόστος της προσωρινής διαχείρισης θα πρέπει να προστεθεί το κόστος της κατασκευής των υποδομών και της προμήθειας και συντήρησης των μηχανημάτων, το οποίο υπερβαίνει τα 2,5 εκ. €,που σημαίνει άνω των 40 €/τόνο επιπλέον του τιμήματος του Αναδόχου στο Άργος.
Ο Δήμος Καλαμάτας αντίθετα έχει προχωρήσει σε ένα ενιαίοκι ολοκληρωμένο έργο προσωρινής διαχείρισης για 28.000 τόνους ετησίως, για το οποίο ο Ανάδοχος είναι, μεταξύ άλλων, υπεύθυνος και για την παροχή του συνόλου του εξοπλισμού. Κατά συνέπεια, το προσφερόμενο τίμημα των 59,1 €/τόνο που προσέφερε η ΗΛΕΚΤΩΡΑ.Ε.προς το Δήμο
Καλαμάτας καταλήγει να είναι φθηνότερο σε σχέση με το τίμημα που έχει προσφερθεί και το οποίο τελικά θα αφορά ένα μέρος και μόνον των υπηρεσιών προς το Δήμο Άργους – Μυκηνών.
Από τα συνοπτικά παραπάνω φαίνονται τα εξής:
- Στο Άργος το σύνολο των εγκαταστάσεων κατασκευάζεται από το Δήμο όπως επίσης κι ο παρεχόμενος εξοπλισμός, ενώ στην Καλαμάτα όλος ο εξοπλισμός είναι του Αναδόχου, με αποτέλεσμα το κόστος απόκτησης, απόσβεσης, μίσθωσης, συντήρησης και γενικά χρήσης του εξοπλισμού για την Καλαμάτα να είναι υψηλότερο.
- Στο Άργος, για το ακριβότερο μέρος του εξοπλισμού η συντήρηση είναι ευθύνη του Δήμου και του αντίστοιχου προμηθευτή για 2 έτη. Οπότε το κόστος συντήρησης στο Άργος που αναλογεί στον ανάδοχο είναι χαμηλότερο μιας και μεγάλο μέρος του, το επιβαρύνεται ο Δήμος.
- Στο Άργος φαίνεται ότι η εγκατάσταση είναι συνδεμένη με το δίκτυο ύδρευσης πόλης. Στην Καλαμάτα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Έτσι το κόστος του νερού είναι υψηλότερο.
- Για την Καλαμάτα η ευθύνη της λειτουργίας είναι εξολοκλήρου του Αναδόχου.
- Η εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού στο Άργος δεν προβλέπονταν από τα τεύχη.
Είναι προσφορά χωρίς επιπλέον κόστος ??? της αναδόχου εταιρίας σύμφωνα με τη δεσμευτική προσφορά της.
Με αυτά τα στοιχεία η ΗΛΕΚΤΩΡ επιθυμεί να αποκαταστήσει την ορθότητά των πληροφοριών και των γεγονότων ευχόμενη καλή επιτυχία στο έργο και των δύο πόλεων στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων μας".
Μετά την ανακοίνωση της Ηλέκτωρ ο Δήμος Καλαμάτας κάνει στην ιστοσελίδα του το εξής σχόλιο: Ύστερα από την παραπάνω απάντηση και επειδή η αυτονόητη συγγνώμη προϋποθέτει αρετή που προφανώς δεν υπάρχει, γίνεται απολύτως σαφές γιατί επί δεκαετίες ταλαιπωρούμαστε και δυστυχώς θα ταλαιπωρούμαστε με το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών μας. Χρειάζονται πράξεις κι όχι λόγια, αλήθειες κι όχι ψέματα, προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος κι όχι λαϊκισμοί».
Διαβάστε ΕΔΩ  την απάντηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.