7/05/2017 09:57:00 π.μ.
0


ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ απο τον

Προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο του ΔΣ του «ΔΑΝΑΟΥ»

Σωτήριο Κωτσοβό.-
Αγαπημένε και αξέχαστε Πρόεδρε ,
   
Η ανθρώπινη πραγματικότητα, μας προσγείωσε σήμερα όλους εδώ μπροστά σου, για να σε αποχαιρετήσουμε ενώ φεύγεις για το μεγάλο σου ταξίδι.
          Ενα ταξίδι απογραμμάτιστο, όπως αντίθετα ήθελες να προγραμματίζεις τα πάντα.
         Να ομως που η ζωή τελικά δεν χαρίζεται πουθενά και σβήνει τα πάντα τόσο εύκολα σαν μια μολυβιά.  Ετσι τοσο τόσο γρήγορα χάθηκες και σύ από κοντά μας.
         Ολοι εδώ,  η αγαπημένη σου οικογένεια, οι συγγενείς , οι φίλοι σου, οι συνεργάτες σου στον Δαναό και στον Δήμο, αλλα  και όλος αυτός ο κόσμος που σε γνώρισε απο κοντά, αισθανόμαστε την υποχρέωση να σε αποχαιρετίσουμε μ΄ένα μεγάλο ευχαριστώ ο καθένας μας για τον δικό του λόγο .
        Αγαπημένε μας πρόεδρε,
        Η διαδρομή σου στον Δαναό, όπου αντικατέστησες τον π.Ευαγγελο Στασινόπουλο το 2000 μέχρι και χθές, ήταν επίσης ένα ακόμα κομμάτι της πολύπλευρης δραστηριότητάς σου που πέτυχες πολλά.
       Συνεχίζοντας τις πατροπαράδοτες δραστηριότητες του ιστορικού συλλόγου μας , παράλληλα ενεργοποίησες νέες μορφές παρέμβασής του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και της περιοχής.
        Επι των ημερών σου και με εισηγήσεις σου θεσμοθετήθηκαν οι σημαντικές περιοδικές εκδόσεις του συλλόγου με τίτλο «ΔΑΝΑΟΣ» οπου περιλαμβάνονταν όλες οι σημαντικές εισηγήσεις μετα απο ημερίδες, συνέδρια και διαλέξεις που αφορούσαν θέματα τοπικής ιστορίας , λαογραφίας οπως ενδεικτικά «Το Αργος στα χρόνια της Τουρκοκρατίας», «Το Αργος τον 19ο αιώνα» , «Αργος Κοινωνία & Πολιτισμός» κ.α. που συνοδεύτηκαν και με εξαιρετικές ειδικές εκδόσεις.
        Ιδιαίτερη έμφαση έδωσες σε παράλληλες δραστηριότητες περιηγητικών εκδρομών αλλα και μουσικών εκδηλώσεων με εξαιρετικές συνεργασίες με το Ιδρυμα Τζίνα Μπαχάουερ, το Δημ. Ωδείο Αργους αλλα και γνωστούς καλλιτέχνες & συγκροτήματα.
       Ο Δαναός στο ίδιο αυτό διάστημα με κάλεσμα πρός τους νέους επιστήμονες της πόλης , έδωσε το βήμα του σε πάμπολλους που το τίμησαν με τα πονήματα της γνώσης τους ο καθένας .
        Ο Σύλλογός μας στο διάστημα αυτό αποτέλεσε το δεύτερο σπίτι σου και έδωσες για τη επιτυχία των σκοπών του τα μέγιστα των δυνάμεων σου.
         Ετσι με την είδηση του θανάτου σου, το ΔΣ συνεδρίασε έκτακτα  και εξέδωσε ομόφωνα τα εξής ψήφισμα .-          
ΠΡΑΞΗ 8η/ 2-7-2017
   Σήμερα στις  2 Ιουλίου  του έτους 2017,  ημέρα της εβδομάδας Κυριακή και ώρα 11.00΄ συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αργείων « Ο ΔΑΝΑΟΣ» στο γραφείο του μεγάρου του Συλλόγου επί της οδού Αγγελή Μπόμπου, αριθ. 8 στο ΄Αργος, μετά από πρόσκληση του Αντιπροέδρου του  κ. Σωτηρίου Κωτσοβού, με την θλιβερή είδηση του θανάτου του Προέδρου του
 Δημητρίου Παπανικολάου,
                            ομόφωνα αποφασίζει:
1. Κηρύσσει τριήμερο πένθος του Συλλόγου από σήμερα.
2. Η σημαία του Συλλόγου να αναρτηθεί μεσίστια καθ’ όλη την διάρκεια του τριήμερου πένθους.
3. Να παρευρεθεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία του.
4. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Δ.Σ. στην οικογένειά του.
5. Να κατατεθεί εκ μέρους του Δ.Σ. του « ΔΑΝΑΟΥ»  στεφάνι.
6. Να αποχαιρετήσει εκ μέρους του Συλλόγου τον εκλιπόντα
ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Σωτήριος Κωτσοβός.
      7.  Να δημοσιευθεί η παρούσα Πράξη δια του τύπου.

        Ο Αντιπρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας                  
  Σωτήριος Κωτσοβός                                                    Αναστάσιος Σκλήρης  
        ΤΑ ΜΕΛΗ
                                         
          Με την θλιβερή είδηση της απώλειάς σου, τα γραφεία του Συλλόγου κατακλύστηκαν απο δεκάδες μηνύματα και τηλεφωνήματα επώνυμων και ανώνυμων φίλων του Δαναού,    μεταξύ των οποίων οφείλω να αναφερθώ στον Σεβ. Μητροπολίτη Αρτης κ.κ. Καλλίνικο, στον Δήμαρχο Αργους κ. Δημ.Καμπόσο που βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι εκτός Αργους, στον κ. Κων/νο Καράμπελα-Σγούρδα πρόεδρο του Ιδρύματος Τζ. Μπαχάουερ, την κ. Παπαοικονόμου εγγονή του ιδρυτού του συλλόγου μας, πολλών πανεπιστημιακών καθηγητών που συνεργάστηκαν μαζί μας κ.α. που τους ευχαριστούμε.
        Πρόεδρε ,  όλοι εμείς που παραμένουμε στο το ΔΣ του συλλόγου σε διαβεβαιώνουμε οτι θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη συνεχή άνοδο του αγαπημένου μας ΔΑΝΑΟΥ, σαν παρακαταθήκη της δικής σου αγάπης και διάθεσης για την πρόοδό του.
         
       Αγαπημένε μας δήμαρχε ,
Δεν είναι μόνο η ευγενική εντολή και εξουσιοδότηση από το ΔΣ του «Δαναού» που μέ οδηγούν σ΄αυτόν τον αποχαιρετισμό σου.
        Το αισθάνομαι και ως προσωπική ευθύνη και υποχρέωση, όσο βαρύ και δύσκολο είναι για μένα, στα λίγα λόγια που επιτάσσει η στιγμή,  να περιγράψω τόσα , όσα μάθαμε και κάναμε κοντά σου όλοι οι φίλοι και συνεργάτες σου απ΄όπου πέρασες και ηγήθηκες.
      Πολλά θα ειπωθούν και θα γραφτούν αναλυτικά για τα τόσα πολλά που έγιναν στα 12 χρόνια της δημαρχίας σου. Για την μεγάλη ανατροπή που επιχείρησες και πέτυχες να κάνεις ένα Δήμο από απλό και τυπικό διαχειριστή σε πρωτοπόρο μοχλό ανάπτυξης και νέων υποδομών.
      Ο βιολογικός καθαρισμός, το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, η πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης, η χονδρική αγορά,  ή αναπαλαίωση των στρατώνων, η αναβάθμιση των νομικών προσώπων του Δήμου, η δημιουργία της ΔΕΠΟΑΡ, νέων πολιτιστικών θεσμών, οι συνεργασίες με ευρωπαϊκές πόλεις μέσα από δίκτυα ή αδελφοποιήσεις , τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης με μέγιστο όφελος για το τόπο και τόσα άλλα γνωστά σε όλους που έκαναν τελικά το Αργος κατά τη διάρκεια της θητείας σου, μια ευρωπαϊκή πόλη, γνωστή όχι μόνον στο πανελλήνιο αλλά και στα ευρωπαϊκά κέντρα των αποφάσεων.
       Σ΄όλα αυτά είμαστε υπερήφανοι και ευγνώμονες τόσο εγώ όσο  και οι  άλλοι συνεργάτες σου εκείνης της εποχής που συμβάλλαμε συλλογικά μαζί σου στην επίτευξη των στόχων που έβαζες πάντα ψηλά.
      Δεν θα σταθώ επίσης στην αναλυτική εξιστόρηση των όσων πετύχαμε μαζί την εποχή εκείνη μέσα απο δυσκολίες και πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες.
       Θα σταθώ μόνο στο αίσθημα της ευθύνης που ενέπνεες και απέδιδες σε όλους μας, τους στενούς σου συνεργάτες . «Αυτό θα το κάνεις εσύ και θα με ρωτήσεις μόνο όπου κολλάς..» έλεγες . Η αγάπη για τον τόπο, η δίψα για αλλαγές , το ζητούμενο για ανατροπές αλλα και η γνώσεις του καθενός μας θέριευαν μέσα μας ωστε παλεύαμε μέχρι τέλους για να πετύχουμε .
           Νέοι , πεισματάρηδες αλλα και δεμένοι όλοι μεταξύ μας , υπερβάλαμε αυτούς για τη επιτυχία. Και ήσουνα εσύ που έδινες τον τόνο και μοίραζες τις αρμοδιότητες αλλα και τις ευθύνες με επιτυχία.
           Ετσι ήρθαν τα καλά αποτελέσματα. Με σωστές κατανομές, προγραμματισμό και άριστες σχέσεις. Μιά πόλη αγνώριστη σε λίγα μόνο χρόνια. Με τους πρώτους πεζόδρομους στην Πελοπόννησο, τη χονδραγορά, την ίδρυση της ΔΕΥΑΡ και της ΔΕΠΟΑΡ, τα προγράμματα , τα δίκτυα κλπ που μας ζητούσαν πολλοί γειτονικοί δήμοι τα καταστατικά κλπ για τα αντιγράψουν και τόσα αλλα ..
           Και όλα αυτα μέσα σε μια εποχή ιδιαίτερα έντονων κομματικών αντιδικιών σε κεντρικό επίπεδο, που κρατούσαν τόπους ολόκληρους μοιρασμένους και πολίτες διχαστικούς, ρεβανσιστές και εκδικητικούς , εσύ κράτησες την πόλη μακρυά απ΄ όλα αυτά. Με όλα τα μεγάλα εργα αποφασισμένα ΟΜΟΦΩΝΑ, με το δημοτικό συμβούλιο που ανεξαρτητα απο τις διάφορες απόψεις, κατέληγε σε ήρεμες αποφάσεις και απόλυτη κοινωνική συνοχή και φιλία μεταξύ των μελών του αλλα και με μια πολιτεία που αναγνωρίζοντας πάντα τον αποκλειστικά αυτοδιοικητικό στόχο του Δήμου μας, στάθηκε αρωγός μας .
         Η συναινετική σου πάντα προτεραιότητα σε όλα, οι χαμηλοί τόνοι που επιζητούσες αλλα και η εξαίρεση απ΄όποια σου επιλογή αλλων κριτηρίων εκτός απο τα ανθρώπινα και τα αξιοκρατικά , σε καταξίωσαν ως τον «δήμαρχο όλων» που θα θυμόμαστε πάντα .
       Ολα αυτά έδειξες πως τα είχες μέσα σου αληθινά κι όχι ψεύτικα γι΄αυτό και πέτυχες. Ηξερες ακόμη στη ζωή και στις σχέσεις σου πότε πρέπει να είσαι αυστηρός  και πότε να ζητάς συγνώμη. Ησουν ο παρών και το στήριγμα στα δύσκολα όλων των δικών σου ,των φίλων σου και γενικά των συμπολιτών σου, γι΄αυτό κι όλοι σε εκτιμούσαν.
         Ειχες πάντα μια αισιόδοξη κουβέντα να λές για όλα. Πάντα περίμενες η μια μέρα να είναι καλύτερη απο την προηγούμενη. Και αυτό ήταν το μεγάλο σου προτέρημα.
         Όλοι εμείς που ζήσαμε μαζί σου  δυσκολίες, επιτυχίες , χαρές και λύπες, ευχόμαστε εκεί που θάσαι, να κοιτάς κάτω μ΄ευχαρίστηση γιατι έκανες πολλά & για πολλούς, που θα σου σου χρωστούν ευγνωμοσύνη και θα σε θυμούνται πάντα με αγάπη. Εμείς να ξέρεις θάμαστε μέσα σ΄αυτούς..

       Αγαπημένε μας φίλε Μίμη  ,
      Θα σε θυμόμαστε παντα με αμέτρητη αγάπη και ευγνωμοσύνη γιά όσα έδωσες στον τόπο απ΄όπου κι αν τον υπηρέτησες, αλλα και για όσες παρακαταθήκες άφησες σ΄εμάς τους νεώτερους και ευχόμαστε τόσο στην αγαπημένη σου Θεώνη όσο και στα λατρεμένα παιδιά & τα εγγόνια σου δυναμη και κουράγιο,
      Καλο σου ταξίδι αξέχαστε Πρόεδρε, δήμαρχε και φίλε.
                              Σωτήρης  Κωτσοβός
                                                                             3/7/2017

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.