7/14/2017 12:48:00 μ.μ.
0

Συρρίκνωση καταστημάτων ΙΚΑ

Με αφορμή την απόφαση για την κατάργηση του υποκαταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ Κρανιδίου του νέου οργανωτικού μοντέλου του ιδρύματος που απαιτεί συρρίκνωση των καταστημάτων ΙΚΑ ΕΤΑΜ και το ενδεχόμενο να καταργηθεί και το κατάστημα ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ναυπλίου και οι υπηρεσίες να μεταφερθούν στο κατάστημα Άργους καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις με βάση την μείωση των δαπανών ώστε να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο :

1. Μετά την συγχώνευση όλων των ταμείων σε ένα ενιαίο φορέα προτείνουμε τη μεταφορά του καταστήματος ΙΚΑ Ναυπλίου στο ιδιόκτητο κτίριο του ΟΑΕΕ Ναυπλίου

2. Η κτιριακή εγκατάσταση που στεγάζεται το Π.Ε.Δ.Υ να κλείσει και τα ιατρεία να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Ναυπλίου ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι ασφαλισμένοι του νέου ενιαίου φορέα ΕΦΚΑ

Η ισχυροποίηση των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ ως βασική λειτουργική μονάδα που θα αναπτύσσεται σε κάθε πρωτεύουσα νομού και όχι μόνο είναι πάγια θέση μας και δεν προτιθέμεθα στην Αργολίδα να γίνει ακριβώς το αντίθετο .

Βασική μας επιδίωξη είναι η συνέχιση της λειτουργίας και των τριών καταστημάτων ΙΚΑ Ναυπλίου, Άργους και Κρανιδίου, στο νομό μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων ενώ το αντίθετο ενδεχόμενο θα προκαλέσει την αγανάκτηση και την εξάντληση της υπομονής των πολιτών, καθώς θα κληθούν να υποστούν μια νέα ταλαιπωρία με τη συρρίκνωση μιας ακόμη δημοσίου χαρακτήρα υπηρεσίας. Ταυτόχρονα δημιουργούνται πολλά ερωτήματα για την σκοπιμότητα μιας τέτοιας πολιτικής και για τον ανάλογο χειρισμό των πολιτικών αρχών του νομού που θυμίζουν πολιτικές παλαιότερων κυβερνήσεων.

Για όλα αυτά παρακαλούμε όπως έχουμε μια έγκυρη ενημέρωση από εσάς .
Με τιμή 
 για το  Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ       ΧΡΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ



Δελτίο Τύπου 

Με έκπληξη είδαμε στην δημοσιότητα επιστολή του Επιμελητηρίου Αργολίδας  που αναφέρεται στη λειτουργία των υποκαταστημάτων ΕΦΚΑ  του νομού Αργολίδας  να γίνεται  αναφορά  και να αφήνονται σαφείς αιχμές ότι γίνονται παιχνίδια ρουσφετολογικού περιεχομένου εις βάρος του Άργους και υπέρ του Ναυπλίου. 

Θα θέλαμε να τονίσουμε πως ο θεσμικός ρόλος του Επιμελητήριου Αργολίδας είναι η εκπροσώπηση των συμφερόντων όλου του νομού και όχι μόνο της πόλης του Άργους . Για το λόγο αυτό καλό είναι να  μην γίνονται αναφορές για μικροπολιτικές και σκοπιμότητες  της μιας πόλης εναντίον της άλλης , αλλά να γίνει μια καθολική προσπάθεια  για την προώθηση των συμφερόντων ολόκληρου του νομού. 

Η ΟΕΒΕ Αργολίδας έχει  αναφερθεί με επιστολή με ημερομηνία 09/03/2017 και αριθμ. Πρωτ 2938  στην υπουργό Εργασίας Κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής Αλληλεγγύης στην αξία της συνέχισης και  των τριών υποκαταστημάτων  ΕΦΚΑ ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία όλοι οι ασφαλισμένοι .   Το αντίθετο δε  ενδεχόμενο θα προκαλέσει την αγανάκτηση και την εξάντληση της υπομονής των πολιτών , καθώς θα κληθούν να υποστούν μια νέα   ταλαιπωρία    με τη συρρίκνωση  μιας ακόμη δημοσίου χαρακτήρα υπηρεσίας

Για το Δ. Σ

    Ο πρόεδρος      ο γραμματέας

Μακρής Παναγιώτης       Χρόνης Κωνσταντίνος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.