7/04/2017 06:35:00 μ.μ.
0

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ (1997-2014)

Γιάννης Γκιόλας : Ζητάμε  πλήρη διαφάνεια  για  τις προμήθειες και τις δωρεάν νοσηλείες
         στο ΄΄ Ερρίκος Ντυνάν΄΄   ( βίντεο)

Σημαντικά στοιχεία για την κακοδιαχείριση στο νοσοκομείο ΄΄Ερρίκος  Ντυνάν΄΄  που οδήγησε στον πλειστηριασμό του ιδρύματος αποκαλύπτονται καθημερινά, στις συνεδριάσεις της εξεταστικής για  τα σκάνδαλα στην υγεία, την περίοδο 1997-2014.
Κατά την  τελευταία  συνεδρίαση   της επιτροπής   κατέθεσε,  ως μάρτυρας, ο κ . Βασίλης Στεργίου,  που διετέλεσε αντιπρόεδρος του νοσοκομείου  από Οκτώβριο 2010-έως Μάρτιο 2012, με πρόταση του τότε Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.
Απαντώντας  σε ερωτήματα του  βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας  - μέλους της επιτροπής-  Γιάννη Γκιόλα    ο κ. Στεργίου  παραδέχτηκε ότι ΄΄ δεν  μπόρεσε ο ίδιος και  το ΔΣ γενικότερα,  να έχουν στη διάθεση τους στοιχεία για τις, πάμπολλες, δωρεάν νοσηλείες, ενώ στην ερώτηση  του κ. Γκιόλα γιατί δεν ασκήθηκαν τα απαραίτητα  ένδικα μέσα  για προστασία των συμφερόντων του Ιδρύματος, απάντηση πειστική δεν  δόθηκε.
Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Γκιόλας  έκανε λόγο για  λίστα που  ήρθε σε γνώση τη εξεταστικής επιτροπής  αναφορικά με   προμηθευτές του ΄΄Ντυνάν΄΄ η οποία όμως δεν έχει αναλυτική αποτίμηση των  πραγμάτων που αγοράζονταν, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των προμηθευτών εμφανίζεται  και  ο γνωστός βιβλιοπώλης κ. Λεωνίδας Γεωργιάδης (αδελφός του  τέως υπουργού της ΝΔ…….)
Ο κ.  Γκιόλας πρότεινε – και η επιτροπή έκανε δεκτό – όπως  δοθούν στην εξεταστική πλήρη στοιχεία από τον πίνακα των προμηθευτών της  επίμαχης περιόδου, ώστε να γίνει γνωστό αν  τα πολλά εκατομμύρια που δόθηκαν προορίζονταν για νοσοκομειακό  εξοπλισμό  η και για εντελώς άσχετες δαπάνες  και μάλιστα υπέρ …ημετέρων.

Περισσότερα από τις ερωτήσεις του κ. Γιάννη Γκιόλα και τις απαντήσεις του κ. Στεργίου στο  σχετικό βίντεο…
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.