7/28/2017 02:21:00 μ.μ.
0
Ενσωματωμένη εικόνα 1

Στην αίθουσα της Μητροπόλεως Αργολίδος την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος υποδέχθηκε φοιτητές, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα με σκοπό να βιώσουν την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μας, αλλά και να μελετήσουν τις κοινότητες Ρομά της Αθήνας και του Ναυπλίου σύμφωνα με το θερινό πρόγραμμα των Ελληνικών Σπουδών του ως άνω Πανεπιστημίου.

Ενσωματωμένη εικόνα 2Ενσωματωμένη εικόνα 3Ενσωματωμένη εικόνα 5Ενσωματωμένη εικόνα 4

Περίπου τριάντα φοιτητές έκαναν ερωτήσεις στον Σεβασμιώτατο για θέματα σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορούσαν στην πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μας, αλλά και στις κοινότητες των Ρομά.

 Ενσωματωμένη εικόνα 7Ενσωματωμένη εικόνα 6

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναπτύσσεται , οργανώνεται και λειτουργεί από τη Σχολή Σπουδών Τζάκσον του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Γραφείο Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Ενσωματωμένη εικόνα 8

Στο τέλος δόθηκε η ευκαιρία στον Σεβασμιώατο να ομιλήσει στους φοιτητές και για τον Άγιο Λουκά τον Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας τον Ιατρό. Ο υπεύθυνος καθηγητής και οι φοιτητές ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την δίωρη όμορφη συνάντηση και επικοδομητική συζήτηση και ο Σεβασμιώτατος χάρισε στους φοιτητές από ένα βιβλίο με τον βίο του Αγίου Λουκά σε αγγλική έκδοση.

Ενσωματωμένη εικόνα 9

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.