7/21/2017 06:23:00 μ.μ.
0
Η πρόεδρος  του Α΄ θερινού Τμήματος πρώτον, γιατί έχει προσδιοριστεί σε σύντομο  χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης και κατά δεύτερον γιατί η βλάβη την οποία επικαλούνται οι προσφεύγοντες «δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη»

Το αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων Σερρών και Δράμας να «παγώσει» άμεσα με προσωρινή διαταγή   η εφαρμογή  των πληρωμών μέσω κάρτας (POS), απορρίφθηκε σήμερα από την  πρόεδρο  του Α΄ θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Οι εν λόγω δυο Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι πρόεδροι τους και  ακόμη 18 δικηγόροι των πόλεων αυτών, ζητούσαν από Συμβούλιο της Επικρατείας το άμεσο «πάγωμα», αλλά ζητούν και την  αναστολή και την  ακύρωση της επίμαχης  υπουργικής απόφασης.
         
Η κυρία Σακελλαροπούλου απέρριψε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, κατά πρώτον, γιατί έχει προσδιοριστεί σε σύντομο  χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης και  κατά δεύτερον γιατί η βλάβη την οποία επικαλούνται οι προσφεύγοντες «δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη» σε περίπτωση  που η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή (ευδοκιμήσει).
         
Υπενθυμίζεται ότι αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει ακόμη    η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης,  ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ)  και δύο δικηγόροι.

Όλες οι αιτήσεις ακύρωσης κατά την  επίμαχης υπουργικής απόφασης θα συζητηθούν στην  7μελή σύνθεση του Β΄  Τμήματος του ΣτΕ το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και  εισηγητή τον Πάρεδρο Ιωάννη Δημητρακόπουλο.
 ΠΗΓΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.