8/05/2017 08:30:00 π.μ.
0

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε χθες στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τη χώρα, ο ιός του Δυτικού Νείλου ενέσκηψε φέτος στην Αργολίδα με ήδη καταγεγραμμένα κρούσματα, γεγονός καθιστά επιτακτική την ανάληψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την αντιμετώπισή του ιού και την εξακρίβωση της πηγής μόλυνσης.
Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποια μέτρα πρόκειται να αναληφθούν άμεσα για τον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό, ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (ηλικιωμένους, βρέφη και μικρά παιδιά, ανοσοκατεσταλμένους).
2. Ποια μέτρα πρόκειται να αναληφθούν άμεσα για την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.
3. Αν είχαν αναληφθεί φέτος μέτρα για την αποτροπή της εμφάνισης του ιού του Δυτικού Νείλου, πώς εφαρμόστηκαν, και πώς αποτιμάται η αποτελεσματικότητά τους”.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.