8/30/2017 12:36:00 μ.μ.
0

Ο Γραμματέας της Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή το μείζον πρόβλημα των τροχαίων και τα αυξανόμενα περιστατικά παραβάσεων του ΚΟΚ και τροχαίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν τη σημαντικότερη πληγή στη χώρα μας. Ο φόρος αίματος που πληρώνουμε στην άσφαλτο είναι ο υψηλότερος και βαρύτερος που πληρώνουμε ως Έλληνες πολίτες. Ενδεικτικά της παραβατικής οδικής συμπεριφοράς είναι τα πρόσφατα στοιχεία των παραβάσεων του ΚΟΚ στην Κρήτη που, σε συνδυασμό με το κακό οδικό δίκτυο, δίνουν στη Μεγαλόνησο μια δυσάρεστη και ανεπιθύμητη πρωτιά στα τροχαία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Κρήτη, μόλις το περασμένο τριήμερο 25-28 Αυγούστου βεβαιώθηκαν 2.246 παραβάσεις του ΚΟΚ με τις πιο σημαντικές από αυτές να αφορούν υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους ή ζώνης ασφαλείας, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, αντικανονικό προσπέρασμα και αντικανονικοί ελιγμοί και παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη. Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν έντονη ανησυχία για την οδική μας συμπεριφορά.

Η προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας για τον έλεγχο των παραβάσεων του ΚΟΚ και την εφαρμογή σωστής οδηγικής συμπεριφοράς είναι αξιέπαινη και χρήζει συγχαρητηρίων. Οι έλεγχοι πρέπει να εντατικοποιηθούν περαιτέρω και οι παραβάτες να τιμωρούνται υποδειγματικά.
 
Όμως, παράλληλα, απαιτείται η ευαισθητοποίηση όλων μας. Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων των πολιτών, οδηγών, συνεπιβατών και πεζών! Η σωστή οδική συμπεριφορά και η τήρηση του ΚΟΚ αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ασφαλή μας μετακίνηση και την αποφυγή τροχαίων.

Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, η οδική ασφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να μη θυσιάζονται συμπολίτες μας στο βωμό της ασφάλτου. Το όραμα μας για την οδική ασφάλεια έχει ως πρωταρχικό στόχο την εξάλειψη των θανάτων και των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα, μέσω της εκπαίδευσης και της καλλιέργειας νοοτροπίας ασφαλούς οδήγησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκαλεί την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2017, στις 16:30, στο Ηράκλειο (Ξενοδοχείο Ατλαντίς), σύσκεψη για την οδική συμπεριφορά στην Κρήτη και τις υποδομές.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ, εργαζόμενοι και  επιχειρηματίες του νησιού, εθελοντικές ομάδες διάσωσης και πρόληψης, αθλητικοί σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στο πλαίσιο της σύσκεψης, θα παρουσιαστεί το σχέδιο «Προσέχω» της Νέας Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια, ενώ θα τεθεί στο επίκεντρο η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΒΟΑΚ.
Είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των τροχαίων στην Κρήτη. Είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε τέλος σ’ αυτή τη δυσάρεστη πρωτιά, να σταματήσουμε το φόρο αίματος της ασφάλτου!
Ας συμμετάσχουμε όλοι στις δράσεις «Προσέχω» και «οδηγούμε με ασφάλεια» για την επίτευξη του κοινού στόχου: την εξάλειψη των τροχαίων!».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.