8/30/2017 07:25:00 μ.μ.
0

Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. - Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη από την επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Δ. στις πυρόπληκτες περιοχές της Ζακύνθου:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τις πυρόπληκτες περιοχές της Ζακύνθου, Μαριές και Αναφωνήτρια, με τον Τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια. Μεγάλες περιοχές της Ζακύνθου έχουν γεμίσει στάχτες και αποκαΐδια.
Η φετινή κατάσταση με την εντελώς ανεπαρκή αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, και βεβαίως στη Ζάκυνθο, προκαλεί σοβαρή ανησυχία για την αντιπυρική ασφάλεια της Ελλάδας!
Η ανικανότητα της Κυβέρνησης και προσωπικά του κατ' ευφημισμόν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα έχει τραγικά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας.
Η αυταπάρνηση και το απαράμιλλο σθένος των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος τους οποίους και ευχαριστούμε, δεν είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των πυρκαγιών, εάν δεν συνοδεύονται από τα κατάλληλα μέσα, που οφείλει να εξασφαλίζει στο Σώμα, η εκάστοτε ηγεσία του.
Πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε περισσότερα και στο επίπεδο της πρόληψης..
Ως ΝΔ μας ενδιαφέρει να γίνουν πράξη μια σειρά από προτάσεις που θα προστατεύσουν τα δάση μας και τις περιουσίες των πολιτών.
Προτείνουμε:
- Προληπτικό καθαρισμό των δασών από οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει ως εύφλεκτη ύλη. Διάνοιξη και άλλων αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων και τοποθέτηση δεξαμενών ανεφοδιασμού των ελικοπτέρων.
- Δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας και συγκρότηση ειδικού σώματος δασοκομμάντος εντός της Πυροσβεστικής, οι οποίοι θα παρεμβαίνουν άμεσα στο αρχικό στάδιο της πυρκαγιάς, πριν αυτή εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα.
- Αναβάθμιση των εναέριων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας.
- Χρήση μέσων σύγχρονης τεχνολογίας που θα βοηθούν στον έγκαιρο εντοπισμό και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο αρχικό τους στάδιο.
- Καλύτερο συντονισμό κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Πυροσβεστικής, Δασικής Υπηρεσίας, Αυτοδιοίκησης, κ.λπ.), υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
- Έμφαση στη συγκράτηση των εδαφών και στα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα. Αποτροπή των όποιων καταπατήσεων και της βοσκής. τεχνητή αναδάσωση με βάση και τις επιταγές του Συντάγματος, μόνο όταν διαπιστωθεί ότι δεν επιτυγχάνεται φυσική αναδάσωση».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.